Filipinler felaketi yaşıyor: 42 ölü

Filipinler'de Nalgae Fırtınası'nın neden olduğu afetlerde 42 kişi yaşamını yitirdi. Onlarca kişinin halen kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Filipinler felaketi yaşıyor: 42 ölü
Filipinler felaketi yaşıyor: 42 ölü
GİRİŞ 28.10.2022 21:45 GÜNCELLEME 28.10.2022 21:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filipinler'i bu yıl vuran 16. tropikal fırtına olan Nalgae, ülkenin bazı bölgelerinde şiddetli yağış, sel ve heyelanlara yol açtı.

Filipinli yetkililerden Naguib Sinarimbo, yaptığı açıklamada, Bangsamoro Özerk Bölgesi'nin (BARMM) Maguindanao kentinde gece boyunca şiddetli yağışların etkili olduğunu söyledi.

Sinarimbo, Maguindanao'ya bağlı bölgelerden Datu Blah Sinsuat'ta 10 ve Datu Odin Sinsuat'ta 3 kişinin sel ile heyelanlarda hayatını kaybettiğini, kayıpları bulmak ve heyelanda yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmalarını yürütmek üzere ekiplerin çalıştığını belirtti.

Yetkililer, ilerleyen saatlerde arama kurtarma ekiplerinin Datu Odin Sinsuat'ta 24 cesede daha ulaştığını, Upi kentinde de 5 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

42 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan afetlerde, onlarca kişinin halen kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yerel yetkililer, alçak kesimlerdeki köylerde yaşayan ve sellerden korunabilmek için evlerin çatısına tırmananların asker, polis ve çevredekiler tarafından kurtarıldığını açıkladı.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun yaşandığı Filipinler'de 2013'teki Haiyan Tayfunu'nda 6 binden fazla kişi ölmüştü.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • garip 1 yıl önce Şikayet Et
    rabbim kimseyi darda koymasin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi