Filipinler'i Nalgae fırtınası vurdu: Onlarca ölü var

Filipinler'de şiddetli yağışın neden olduğu ani sel ve toprak kaymalarında en az 47 kişi hayatını kaybederken kaybolan onlarca kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Filipinler'i Nalgae fırtınası vurdu: Onlarca ölü var
Filipinler'i Nalgae fırtınası vurdu: Onlarca ölü var
GİRİŞ 29.10.2022 11:09 GÜNCELLEME 29.10.2022 11:09

Yetkililer, Maguindanao kentinin üç kasabasında düne kadar devam eden şiddetli yağışların neden olduğu taşkınlar veya toprak kaymalarında en az 42 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Öte yandan, bu sabah erken saatlerde ülkenin doğusundaki Camarines Sur kentini etkisi altına alan tropik fırtına Nalgae nedeniyle çeşitli bölgelerde 5 kişinin öldüğü aktarıldı.

Ancak Maguindanao'nun Datu Odin Sinsuat kasabasındaki bir köyde meydana gelen toprak kaymasının ardından onlarca evin ve 60 kadar kişinin enkaz altında kaldığı düşünülüyor.

Toprak altında kaldığı düşünülen köylüleri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Her yıl ortalama 20 fırtına ve tayfunun gerçekleştiği Filipinler’de 2013'teki Haiyan Tayfunu nedeniyle 6 binden fazla kişi yaşamını yitirmiş ve büyük yıkım yaşanmıştı.

KAYNAK: AA, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran ve İsrail'den yüzyılın tiyatrosu - Gazete manşetleri
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'