AB’yi 5 milyon euro dolandıran 91 kişiye hapis cezası

Sicilya’da mahkeme, Avrupa Birliği’ni (AB) sağladığı tarım fonları üzerinden 5 milyon euro zarara uğratan organize suç örgütü üyesi 91 kişiyi hapse mahkum etti.

AB’yi 5 milyon euro dolandıran 91 kişiye hapis cezası
AB’yi 5 milyon euro dolandıran 91 kişiye hapis cezası
GİRİŞ 01.11.2022 21:25 GÜNCELLEME 01.11.2022 23:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Patti’deki mahkeme, AB’nin mera alanları için sağladığı yardımları elde etmek için dolandırıcılık ve şantaj yapmakla suçlanan örgüt üyelerine yönelik geçen yıl martta açılan davada hükmünü açıkladı. Karar kapsamında 91 örgüt üyesi 2 ila 30 yıl arası hapse mahkum edilirken, on sanık beraat etti.

Davaya ilişkin yerel basında yer alan haberlerde, 2010 ve 2017 yılları arasında 150 şirketin, aralarında sadece kağıt üzerinde var olan arazilerin de olduğu otlaklar üzerinden AB’yi yaklaşık 5 milyon euro dolandırdığı belirtildi. Suç şebekesinde, Sicilya merkezli "Cosa Nostra" mafyası üyelerinin yanı sıra, "beyaz yakalı" kişilerin de yer aldığı tespit edildi.

Örgüt üyelerinin yer yer şiddet ve tehdide başvurarak kontrol sağladığı araziler üzerinden AB yardımlarına başvurduğu aktarıldı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman Italyanlarin hepsi cezaevlerine girmeleri gerekir!!! çünkü içlerinde dolandırıcılık ve şantaj yapmayan yoook bunların olmazsa elmaları dolandırıcılık!!! zaten böyle birseyi yapmayanlarda mutlaka büyükbabaların italyan olmadigini idda ediyorlar!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı