Biden'dan adaylık açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimleri için adaylık niyetinde olduğunu ve bu yıl sonuna kadar kesin bir karara varabileceğini söyledi.

Biden'dan adaylık açıklaması
Biden'dan adaylık açıklaması
GİRİŞ 10.11.2022 02:23 GÜNCELLEME 10.11.2022 02:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'da düzenlenen ve sonuçların henüz netleşmediği ara seçimlere ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçimleri "Amerikan demokrasisi için iyi bir gün" olarak nitelendiren Biden, birçok kişinin beklediği şekilde "kırmızı dalganın" gelmediğini ve Cumhuriyetçilerin beklentilerin gerisinde kaldığını belirtti.

"AMERİKAN HALKI OYLARIYLA KONUŞTU"

"Amerikan halkı oylarıyla konuştu" diye konuşan Biden, seçmenlerin enflasyon dahil endişelerini açıkça ortaya koyduğunu belirterek, "Seçmenler demokrasimizi korumak istediklerine dair açık bir mesaj gönderdi" yorumunda bulundu.

Biden, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde çoğunluğu sağlamak konusunda avantajlı olduğunu kabul ederek, bugün Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçilerin lideri Kevin McCarthy ile bir telefon görüşmesi yapacağını söyledi. Biden, G20 Zirvesi'nin ardından Cumhuriyetçi ve Demokrat liderleri Beyaz Saray'a davet edeceğini söyledi.

BIDEN, BALİ'DE Şİ CİNPİNG İLE GÖRÜŞECEK

Ülkedeki sandık çıkış anketlerine göre halkın yüzde 75'inin ülkenin gidişatından memnun olmadığının hatırlatılarak, görevinin son 2 yılında neyi farklı yapacağının sorulması üzerine Biden, "Hiçbir şeyi." yanıtını verdi.

Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise, "Bu konuda niyetim var" diyerek gelecek yılın başına kadar kesin bir karara varmış olacağını söyledi. Gelecek hafta Bali'de yapılacak G20 Zirvesine katılacağını belirten Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in burada olmayacağını duyduğunu ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir görüşme gerçekleştirebileceğini aktardı.

BIDEN, ELON MUSK'IN DİĞER ÜLKELER İLE İLİŞKİLERİNİN İNCELENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Rusya'da tutuklu bulunan kadın basketbol oyuncusu Brittney Griner'ın durumuna da değinen Biden, "Seçimler bittiğine göre, Putin'in bizimle daha ciddi bir şekilde tutuklu takasını görüşeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı. Biden, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın ulusal güvenlik için bir tehdit teşkil edip etmediği sorusuna ise, "Elon Musk'ın başka ülkelerle teknik ilişkisi ve işbirliğine, yanlış bir şey yapıp yapmadığına bakılmaksızın incelenmeye değer olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon para karşiligi her şeyi yapacak biri !
    Cevapla
  • cahil 1 yıl önce Şikayet Et
    kürsüden inerken unutmuştur aday olacağını, kk nin başkan hali
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ya hoca git aklın gitmiş bakalım kalmış ya hazır vaktin varken git çoluğuna çocuğuna ya o torunlarınla ilgilen lan suratı Benzi bozuk herif ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış