Rus birlikleri Herson'dan çekildi

Rusya: Rus birliklerinin Herson kentinden çekilmesine ilişkin manevralar tamamlandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Herson Rusya Federasyonu’nun parçası" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 11.11.2022 13:15 GÜNCELLEME 11.11.2022 14:40
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Herson kentinden çekilmesine ilişkin manevraların tamamlandığını, böylelikle birliklerin savunma hattının Dinyeper Nehri’nin sol kıyısına alındığını duyurdu.

Dinyeper’in Herson kentinin bulunduğu sağ kıyısında Rus güçleri ve mühimmatının kalmadığı kaydedildi.

KREMLİN: HERSON KENTİ HÂLÂ RUSYA’NIN PARÇASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus birliklerinin savunma hattını Dinyeper Nehri’nin sol kıyısına alıp Herson kentinden çekilmesine dair açıklama yaptı.

Peskov, düzenlediği basın toplantısında 'Rus güçlerinin kentten çekilmesiyle ilgili olarak Herson’un statüsünün değişip değişmeyeceği’ sorusuna “Herson Rusya Federasyonu’nun parçası, bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil” yanıtını verdi.

Sözcü, ayrıca Rusya birliklerinin Herson’dan çekilmesinin ‘Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için küçük düşürücü bir askeri manevra olduğunu düşünmediğini’ kaydetti. Peskov, Herson’un gerçekleştirilen referandumun ardından Rusya’ya bağlanmasına ilişkin düzenlenen ‘törende Putin’in bulunmuş olmasından pişmanlık duymadıklarını’ da sözlerine ekledi.

Rusya, Ukrayna güçlerinin sivilleri ayırmadan Herson’a bombardıman düzenlemesi ve buradaki Kahovka Barajı’na da gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle kentin sular altında kalma riskinin bulunması nedeniyle kendi askerlerini ve burada yaşayan sivilleri korumak adına Herson kentinden çekilmeye ilişkin stratejik bir karar almıştı.

KAYNAK: SPUTNİK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 12
  • Bak görün 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ülke olursa olsun geniş bir cephede yüz binlerce askeri personel ve binlerce askeri araç ve ciddi bir cephane ile bir yıl, iki yıl çatışma, savaş veya askeri harekat yaparsa ekonomisi çok kötü sarsılır. Batı Ukrayna'yı sürekli silahlandırarak Rusya'yla olan bu savaşı aylarca belki yıllarca uzatıp Rusya'yı yorgun ve bitkin hale getirip askeri teçhizatında da ağır kayıplar verecek, aynı zamanda ekonomisini de zayıflatacak. Bir yandan ambargolar ile de kıskaca alacak. Rusya bu giriştiği maceradan çok zararlı çıkacak.
    Cevapla
  • Evimin adresi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yesinler birbirini
    Cevapla
  • Vahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Akıllı ol..Ukraynadan Kırım dahil çekil...Halkının refahını düşün yoksa...Sonun felaket olacak...
    Cevapla
  • Fevzi çırakoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kedi ulasamadigi ciğere "mündar" dermiş .
    Cevapla
  • Yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    Gözü doymaz Ruslar. Dünyanın en geniş torakları sizde. Nüfus yoğunluğunuzda çok az. Kıta büyüklüğünde topraklara sahipsiniz.Daha ne istiyorsunuz. Rahat bırakmadınız tarih boyunca ne Osmanlıyı nede diğer milletleri. Kahrı perişan olasınız.Yerin dibine batasınız inşallah.
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele toprak değil siyaset denge ve strateji.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Sırrı Sakık TBMM bahçesinde PKK terörünü kutsadı! Önder Aksakal'dan efsane yanıt