Putin’in Herson’dan çekilme kararı Rusya’da nasıl karşılandı?

Ukrayna’da stratejik şehir etrafında haftalarca süren şiddetli çatışmalardan sonra Herson’dan çekilme kararı, Rus seçkinleri için sürpriz olmadı.

Putin’in Herson’dan çekilme kararı Rusya’da nasıl karşılandı?
Putin’in Herson’dan çekilme kararı Rusya’da nasıl karşılandı?
GİRİŞ 11.11.2022 16:28 GÜNCELLEME 11.11.2022 16:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Askeri geri çekilme öncesinde, 115 binden fazla sivilin ve itfaiye araçları ve ambulanslar da dahil olmak üzere binlerce gerekli ekipmanın tahliyesi gerçekleşti.

Ancak tüm bunlara rağmen, Rus ordusunun bugün tamamladığını açıklanan çekilme kararı, Moskova’nın hayati önem taşıyan bir alanda verdiği ‘kader’ savaşı hakkında birçok tartışmayı gündeme getirdi ve hayal kırıklığı yaşattı.

Geçtiğimiz dokuz ay içinde Moskova, ilk kez karadan Kırım yarımadasına malzeme taşımayı başardı ve ayrıca Herson’u Ukrayna’nın güney ve doğusundaki tüm Rus bölgeleri için bir hazırlık ve tedarik noktası olarak kullandı.

Bu nedenle, askeri gerekçeleri ne olursa olsun, çekilme kararına ilişkin sosyal medyada yapılan yorumlarda öfke ortaya çıktı.

Buna muharebeler sonrasında acı verici tavizler vermek zorunda kalmanın verdiği acı bir yenilgi duygusu eşlik etti.

Rus Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından yürütülen ankete göre, Ruslar, Rus liderliğinin kararlarına yüksek düzeyde güven duyuyor.

Ama Kremlin’e yakın merkezin yaptığı anket çok önemli değil.

Rus medyasında konuyu tartışmaya yönelik mekanizmalar da, bazı haberlerin aksine askeri kurumun performansına yönelik herhangi bir eleştiriden yoksun.

Bu, daha önceki bir dönemde, özellikle de Kiev çevresindeki mevzilerden ve daha sonra Harkov’daki geri çekilme sırasında ortaya çıktı.

Novosti’de yer alan ‘Herson’dan geri çekilmedik’ başlıklı haberde, hareketin geçici olduğu ve nehrin sol yakasındaki kuvvetlerin yeniden dağılımını tamamladıktan sonra güçlü bir hamlenin geleceği taktik olduğu öne sürüldü.

Nezavisimaya Gazeta, geri çekilme kararının nedenlerini, arka planını ve gelecekteki beklentilerini vurgulayan uzun bir makale yayınladı.

Habere göre, askeri uzmanlar, Rus Silahlı Kuvvetleri birimlerinin transferinin birkaç hafta süreceğine inanıyor.

KAYNAK: ŞARKU'L AVSAT
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Hancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya'da halife Hafter'de öyle diyordu geri çekilirken!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam