Kararı Trump vermişti! Biden özür diledi

ABD Başkanı Joe Biden, selefi Donald Trump döneminde ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinden dolayı özür diledi.

Kararı Trump vermişti! Biden özür diledi
Kararı Trump vermişti! Biden özür diledi
GİRİŞ 12.11.2022 03:45 GÜNCELLEME 12.11.2022 03:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Biden, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen 27. BM İklim Konferansı'nda yaptığı konuşmada, iklim krizinin insani, ekonomik, çevre ve ulusal güvenlik ile ilgili olduğuna işaret etti, selefi Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çekildiğini anımsattı.

Biden, "Ben göreve gelir gelmez hemen anlaşmaya geri döndük. Büyük iklim zirveleri yaptık. Bu anlaşmadan zamanında çekilmiş olmamızdan dolayı özür diliyorum." dedi.

ABD'nin karbon emisyonu hedeflerine 2030'a kadar ulaşması için elinden geleni yaptığını belirten Biden, Rusya-Ukrayna savaşının da fosil yakıtlara bağlılığın bir an önce bitirilmesinin aciliyetini gösterdiğini belirtti.

Biden ayrıca, Afrika ülkelerinin iklim kriziyle mücadele etmesi için 150 milyon dolarlık katkı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Biden'a fosil yakıt protestosu

Öte yandan Biden'ın konuşmasının sonuna doğru salonda bulunan bir grup, fosil yakıt karşıtı protesto başlattı.

Ellerinde pankartlar tutan protestocuların konuşmaya müdahale etmesinin ardından Biden bir süre durdu ve protestocular dışarı çıkarıldı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Trump ülkesini düşünerek doğru yapmıştı bu anlaşma ekonomileri baltalama ve ekonomilere külfet getirmekten başka hiçbir işe yaramayacaktir!!! Çevre işine gelince zaten gelecekte çevreci üretimler hâkim olacak istesekte istemesekte ÖRNEĞİN dünya elektrikli arabaya geçince zaten çevre probleminin yarısını halletmiş olacak yani Paris iklim anlaşması gereksiz ve ekonomileri baltalamak için yapılmış bir anlaşma ve ne yazikki böyle anlaşmalara Türkiye olarak düşüncesizce imzalamak Türkiye'de huy haline gelmiş, tıpkı geri kabul anlaşması gibi baskılarla Türkiye'ye olmayacak anlaşmalar imzalatilmasi çok acı verici
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'