Kosovalı milli boksörler İspanya'daki Dünya Şampiyonası'na vize alamadı

Kosova’nın uluslararası tanınırlık konusunda yaşadığı engeller spora da yansıdı. Kosovalı sporcular, ülkelerinin bağımsızlığını tanımayan İspanya’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası’na vize alamadı.

Kosovalı milli boksörler İspanya'daki Dünya Şampiyonası'na vize alamadı
Kosovalı milli boksörler İspanya'daki Dünya Şampiyonası'na vize alamadı
GİRİŞ 14.11.2022 23:19 GÜNCELLEME 14.11.2022 23:19

Kosova milli boks takımına İspanya'daki Gençler Dünya Boks Şampiyonası'na katılmak için vize verilmedi. Kosova Boks Federasyonu dört kişilik ekibin şampiyonaya katılabilmesi için vize başvurusunun Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yapıldığını açıkladı.

Başvurunun zamanında yapıldığı ancak, İspanya Büyükelçiliği’nin yanıtının olumsuz olduğu belirtildi. Federasyon, siyasi gerekçelerle sporcuların müsabakalara katılmasının engellenmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

"AYRIMCILIĞA UĞRUYORUZ"

Kosovalı yetkililer daha önce Hindistan ve Sırbistan’daki müsabakalara da katılamadıklarını;ayrımcılığa uğradıklarını belirtti. Dünya Boks Federasyonu'ndan konuyla ilgili açıklama talebinde bulundu.

13 Kasım’da İspanya'nın La Nucia kentinde başlayan “Dünya Gençler Boks Şampiyonası” 27 Kasım’a kadar devam edecek. İspanya; 2008 yılında Sırbistan’dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Kosova’yı tanımayan beş Avrupa Birliği ülkesi arasında yer alıyor. 

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor