İspanya: Gerçek sorumlu Rusya

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Polonya'ya düşen ve iki kişinin ölümüne neden olan füzenin "Ukrayna tarafından kaza ile atılmasına rağmen gerçek sorumlunun Rusya olduğunu" söyledi.

İspanya: Gerçek sorumlu Rusya
İspanya: Gerçek sorumlu Rusya
GİRİŞ 16.11.2022 17:20 GÜNCELLEME 16.11.2022 17:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, "Ukrayna meşru savunma hakkını kullanıyor. Ukrayna'nın da söylediği gibi, Rusya sivil halka karşı füze atıyor ve Ukrayna'nın yaptığı kendini savunmak. Polonya'daki kaza bu sırada oldu ama bu konuyu netleştirmek için söylüyorum, tek sorumlu Rusya'dır." dedi.

"NATO'da hepimizin bir hedefi var. O da gerilimin tırmandırılmaması." diyen Robles, şöyle devam etti:

"Brüksel'de Savunma Bakanları olarak yaptığımız ve Ukrayna Savunma Bakanı'nın da katıldığı analizde şunu söylemek gerekir ki hepimiz kötümseriz. Hepimiz savaşın devam edeceğinin bilincindeyiz"

Robles, Rusya'nın insan kayıplarından, kaybettiği tank ve malzeme kayıplarından çok etkilendiğini, diğer ülkelerden malzeme temin etmeye çalıştığını belirterek, 2023 ilkbaharının da zorlu geçeceğinin şimdiden görüldüğünü ifade etti.

Rusya ile Ukrayna arasında müzakere masası kurmanın yakın gelecekte mümkün olmadığını da aktaran Robles, "Bu savaşın tek sorumlusu olan, işgali başlatan Putin'in müzakere etmekle ilgili en ufak bir niyeti yok." şeklinde konuştu.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Harranlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek sorumlu abd.Neden büyük oyuncuyu görmüyorsunuz.Abd bir şekilde ülkeleri birbirine düşürüyor.Bunu direkt kendi değil, maşaları aracılığıyle yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi