Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Sonsuza kadar engelleyemeyiz

Endonezya'nın Bali Adası'nda gerçekleşen G20 Liderler Zirvesi'nde bir araya gelen Başkan Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme Yunanistan'da gündemden düşmüyor.

Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Sonsuza kadar engelleyemeyiz
Yunanistan'dan Türkiye itirafı: Sonsuza kadar engelleyemeyiz
GİRİŞ 16.11.2022 17:24 GÜNCELLEME 16.11.2022 17:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Yunaninstan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 'Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın' çıkışı ile iki ülke arasında gerilim tırmanmıştı. Yunanistan Türkiye'nin F-16 almasını her fırsatta engellemeye çalışsa da bunu sonsuza kadar sürdüremeyeceğini itiraf etti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşme, Yunanistan'da endişelere yol açtı. Ankara- Washington hattındaki ilişkiyi mercek altına alan Yunanistan, ilişkilerin Yunan Amerikan ilişkileri ile rekabet edemeyeceğini iddia ediyor.

Kathimerini'de yer alan habere göre, Türkiye'ye asılsız ithamlarda bulunulurken 3. taraflar aracılığı ile bir görüşme gerçekleştirildiği iddia edildi. ABD cephaneliğine dönen Dedeağaç'a dikkat çekilen haberde ABD ile Yunanistan işbirliğine vurgu yapıldı.

TÜRKİYE İTİRAFI

Yunan hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, Türkiye'nin NATO'nun önemli bir müttefiki olduğu hatırlatılırken bölgede kilit ve güçlü bir jeopolitik oyuncu olmaya devam ettiği vurgulandı.

Haberde Türkiye-Libya anlaşmasından duyulan rahatsızlık bir kez daha dile getirilirken Atina'nın kırmızı çizgilerini netleştirdiği iddia edildi.

MANİPÜLASYONLAR BAŞARILI

Silahlanma konusu ve Türkiye'nin F-16 temini konusunda ise Yunanistan'ın Amerikan Parlamentosu'nda pozisyonunu yükseltmek için yaptığı manipülasyonların başarılı olduğu vebu durumun ülkelerine zaman kazandırdığı ifade edildi.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 8
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    F35ler için ödenen paralar niye gündeme gelmiyor hiç??
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki nasaya uzay mekiği sipariş verdik. Zaten elimizdekiler de F16, sanki yeni bir durum var gibi suni kriz pompalamaya gerek var mı? Nerede F35 ler. Yeni nesil uçaklar daha uzun mesafede daha az görünerek vurma kabiliyetine sahip. Bu yeni nesil F35 ler yerine F16 filomuzu dökülmesin toplayalım diye F16 temin edebildiğimizi başarı sayacağız, yunanistan da bundan korkacak öyle mi?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ömer kardeş, çok korkağım, 10 yıl güneydoğuda görev yaptım. Hep vatan severim diyenler gelsin diye bekledim gelen giden olmadı. Geç bunları. Ağzınızla vatanseverliği bırakın. Yunandan koktuğumuz ettiğimiz yok. Hava kuvvetlerinin işleyişini anlamamışsınız. Uçağı, araba gibi bir şey sanmanızdan kaynaklı onu anlattım yukarda. Uçak gibi pahalı bir maliyeti çok uluslu ortak geliştirmek bile zorken tek başımıza yaptık oldu demek olmaz. Birazcık şu haberlerdeki masalları bırakın gidin bir pilot falan bulun görüşün. MMU yaptım desen sana 400 uçak yapayım diye uçak fabrikası kurmaz. Bu işler anlatıldığı gibi değil. Adamlar ticari faaliyetlerden kazandığını askeri yatırımda kullanıyor.
    Cevapla
  • sait 1 yıl önce Şikayet Et
    Her şey oyalama taktiği. onlar içinde bizim içinde. Biz MMU ve KIZILELMA'yı bekliyoruz. Onlarda ne kadar oyalarsak kar diyor.
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    sen korkaksan baska yürek yememişsin
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç birşey yapamazsınız geberirsiniz:):)
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan gemilerinin boğazlardan geçişi yasaklansın, madem anlaşmaları takmıyorlar, hadi bakalım hodri meydan.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan nato da mütefik degil düsman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler