Eski Yunan İstihbarat (EYP) ajanı Savvas Kalenderidis katıldığı televizyon programında, "Türkiye kendi savunma sanayisine kavuşmuştur." dedi. Türk halkı ve savunma sanayisi hakkında yunan izleyicilerine detaylı bilgi veren eski ajan canlı yayında çekimser konuştu. Eski ajan Kalenderidis Türk medyasının Yunanistan medyasını yakından takip ettiğini de canlı yayında şu sözlerle itiraf etti; "İtiraf etmeliyim ki bazen benim televizyonda yaptığım açıklamaları bile alıp Türkçeye çeviriyorlar" ifadesini kullandı. İşte o konuşma...

"SİZE İHTİYACIMIZ YOK"

Türkiye'nin giderek daha kayda değer bir milli savunma sanayi elde etmesi ona güven veriyor. Füze testleriyle yaptığı güç gösterisi Yunanistan'a ve NATO müttefiklerine karşı bu güven işareti. Yavaş yavaş Türkiye batılılara diyor ki: "Size ihtiyacımız yok."

"TÜRK HALKININ %90'DAN FAZLASI ANTİ-AMERİKANCI"

Türkiye'de yoğun bir anti-amerikanizm, anti-semitizm ve anti-batıcılık olduğunu biliyorsunuz. Bu çok yoğun ve Türk halkının %90'ından fazlasını etkiliyor. Orada 6 yıl yaşadım ve aynı zamanda sosyal ve haber medyalarından çıkanları da hergün inceliyorum. Bu askeri testler Yunanistan ve NATO'ya karşı ulusal güveni gösteriyor. F16 ve bir dizi başka siyasi mesele hakkında mesajlar gönderiyorlar.

"TÜRKİYE KENDİ SAVUNMA SANAYİSİNE KAVUŞMUŞTUR"

Türkiye ABD ile ciddi sorunlar yaşıyor. Sadece F35 değil, sadece F16 değil, aynı zamanda ABD'nin Suriye'de ısrarla izlediği politika nedeniyle. Kuzey doğu Suriye'de, diğer adıyla batı kürdistan'da ikamet eden Kürt gruplarıyla işbirliği yapması nedeniyle.. Bu gerçekrten Türkiye için kırmızı çizgi. Türkiye'nin gücü olsa Amerika'ya saldırır ama bu yeteneğe sahip değil. Yani bir dizi sorun var ve bu da Türkiye'nin belirli yönlerde bazı mesajlar vermek istemisine neden oluyor. Ancak tekrar söylemeliyim ki Türkiye kendi savunma sanayisine kavuşmuştur.

Bunu içinde füze ve SİHA üretebilme yeteneği de var. Bunların Ukrayna'daki savaşta önemini gördük. Bu özellikle yunan devletinin, ilgili servislerin, hükümetinin ve muhalefetin dikkatini çekmeli, bu prosedürde tüm tarfalara ihtiyaç var. Gelecekte tatsız olaylar yaşamamak için çözüm bulunması gerekiyor.

Duyuruları gördük sayın Kalenderidis ve söylediğiniz gibi bu konularda hem hükümet hem de muhalefet hep birlikte olmalıyız (bizde).

"TELEVİZYONDA YAPTIĞIM AÇIKLAMALARI BİLE ALIP TÜRKÇEYE ÇEVİRİYORLAR"

Türkiye sözcüsünün başbakanımıza karşı genelkurmay başkanımıza karşı nasıl aşağılayıcı ifadelerle konuşutuğunu gördük. Aynı zamanda kendi içimizde ortalığı karıştırmak için muhalefetimizin sözlerini nasıl kullandığını gördük. Evet o konuda bir yorum yapayım hepimiz ne söylediğimize dikkat etmeliyiz. Çünkü itiraf etmeliyim ki bazen benim televizyonda yaptığım açıklamaları bile alıp Türkçeye çeviriyorlar.

"HEPİMİZ İFADE ŞEKLİNDE DİKKATLİ OLAMALIYIZ"

Söylediğim gibi eski EYP (yunan istihbarat servisi) mensubu Türkiye'nin büyük bir savunma sanayisi olduğunu söyledi diyorlar. Bu yüzden hepimiz kendimizi ifade etme ve tartışmalarımızı yapma şeklimizde çok dikkatli olmalıyız. Çünkü  bunlar karşı tarafın argümanları haline gelebilir. 

Yorumlar 31 Yorum Var
  • Mert 18.11.2022 16:16
    Yunan’nın kendine faydası yok, biz kendi içimizdekilere bakalım. Bize ayak bağı olan asıl içimizdekiler.
  • Osmanlı torunları 18.11.2022 10:50
    Ulan bunak, sen bizi nasil izlemişsin buzama na kadar,bizim amerikaya saldırma ıza lüzum yok , Amerika'da zaten bize kendi hiç bir zaman saldıranaz, ançak sizin gibi aptalları kullanır. Bizde zaten amerikaya değil, sizi önce yok edeçeğiz, ondan sonra Amerika zaten buralardan çekip gideçek .
  • M isik 18.11.2022 10:22
    Bizde bu Yunan tohumlarından daha fazla it var herkes biliyor artık sonları geldi teneşir de yakınırlar kimlermi .....evet bildiniz
  • Sakarya 18.11.2022 10:20
    Ahhh yuh yaw oylemiiii,
  • Celal 18.11.2022 09:43
    Bir Gece Ansızın Gelebiliriz! Bir gece ansızın gelebiliriz. bu sözlerimiz bile düşmana korku salıyor. bu yeter onlara!
Daha fazla yorum görüntüle