İki ülke arasında roket parçası krizi! Savaş gemisinden zorla aldılar

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı sularda roket enkazı parçası olduğu sanılan bir nesneyi Filipinler donanmasına ait bir gemiden zorla alınmasıyla ilgili Çin'e 'sözlü nota' verileceğini bildirdi

İki ülke arasında roket parçası krizi! Savaş gemisinden zorla aldılar
İki ülke arasında roket parçası krizi! Savaş gemisinden zorla aldılar
GİRİŞ 22.11.2022 17:18 GÜNCELLEME 22.11.2022 17:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos, Çin ile yaşanan gerilime ilişkin basına yaptığı açıklamada, olayın Genelkurmay Başkanı tarafından kendisine iletilmesi sonucu Çin'e sözlü nota verilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Çin ve Filipinler askeri yetkililerinin olaya yönelik paylaştığı bilgilerin örtüşmediğine işaret eden Marcos, "Çin Büyükelçiliğinden askeri ataşeyi ivedilikle çağırmaları ve konuya dair bilgi alınmasını" istediğini belirtti.

Marcos, bu konunun çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkati çekerek, "Donanmamızın ifadelerine sonuna kadar güveniyorum." dedi.

Filipinler Deniz Kuvvetleri Batı Saha Komutanı Koramiral Alberto Carlos, dün yaptığı açıklamada, Çin sahil güvenliğine ait bir geminin, Güney Çin Denizi'ndeki ihtilaflı sularda roket enkazı parçası olduğu sanılan bir nesneyi incelemek üzere çekerek götüren Filipinler donanma gemisine müdahalede bulunduğunu, gemiye bağlı ipi keserek zorla aldığını bildirmişti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    korkmuş lar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamsanız vermiyeydiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi