Türk SİHA'ları örnek oldu! Savaş uçaklarını dönüştürdüler

Türk SİHA'ların çatışma bölgelerinde gösterdiği başarı bir çok ülkeye örnek olurken Çin'in eski uçakları SİHA'ya dönüştürmesi Türkiye'nin bu alandaki öncü rolünü akıllara getirdi.

Türk SİHA'ları örnek oldu! Savaş uçaklarını dönüştürdüler
Türk SİHA'ları örnek oldu! Savaş uçaklarını dönüştürdüler
GİRİŞ 23.11.2022 18:07 GÜNCELLEME 23.11.2022 18:11
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Mitchell Havacılık ve Uzay Araştırmaları Enstitüsü (MIAS) tarafından hazırlanan bir raporda Çin'in eski savaş uçaklarını insansız hava araçlarına dönüştürdüğü yer aldı.

Çin'in SİHA'ya dönüştürdüğü J-6, J-7, J-8 savaş uçaklarını Tayvan'a yönelik muhtemel bir saldırının parçası olarak kullanacağı ifade edildi.

Çin'in güçlendirilmiş havaalanlarına sahip olduğu ve bu havaalanlarında toplam 126 gizli sığınağın yer aldığı, ABD'nin bu kamufle edilmiş sığınakları vuracak lojistik kapasiteden yoksun olduğuna dikkat çekildi.

Raporda ayrıca karadan havaya füze savunma sistemi (SAM) tarafından korunan mevcut ve yapım aşamasında olan sığınaklar, hangarlar, mühimmat depolarına ilişkin uydu görüntüleri yer aldı.

Shuimen Havaalanı'nın J-10 ve Su-30MKK savaş uçaklarının yanı sıra çok sayıda SİHA barındırdığı, havaalanın S-300 ve HQ-9 karadan havaya füze (SAM) bataryasına sahip olduğu vurgulandı.

ESKİ SAVAŞ UÇAKLARINI SİHA'YA DÖNÜŞTÜRDÜLER

1950'lerden beri savaş uçağı üreten Çin'in aynı zamanda savaş uçaklarını yükseltme ve bakımını yapma konularında endüstriyel ve teknik uzmanlığa sahip olduğu, eski uçakları SİHA'ya dönüştürmenin Çin'e insanlı uçaklardan nispeten daha ucuza mâl olduğu ifade edildi.

Düşman Hava Savunmasını Bastırma/Düşman Hava Savunmasını İmha (SEAD/DEAD) operasyonunun ön cephesinde kullanılacak bu tür SİHA'ların diğer tarafı ikilem riskiyle karşı karşıya bırakabileceği kaydedildi.

Türk SİHA'ların Karabağ, Libya, Ukrayna ve Suriye'de başarılı olmasının ardından ülkelerin SİHA geliştirme faaliyetlerine hız vermesi ve Çin'in eski uçaklarını SİHA'lara dönüştürecek olması Türkiye'nin bu alandaki öncü rolünü akıllara getirdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın başına bela olacak ülkelerden birincisi, ikincisi hindistan, şimdiki bela ise ingilizler ve ruslar.
    Cevapla
  • 5432 1 yıl önce Şikayet Et
    çnide öyle yok edeceğizki herhangi bir savaşta destaanlar yazılacak bu konuda
    Cevapla
  • YERLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yorumcu bizim heykelleri SİHA yapacaksın demiş. Gerçekten acayip fikir... Başta yunan, İsrail, ingiliz, fransız,... Tükiye'nin, Milletimizin ve müslümanların düşmanları eski dostlarımız ahiretten ziyarete gelmiş diye havada kaparlar. Böylece hepsinden kurtulmuş oluruz. Fakat hemen patlamazlarsa daha iyi ve etkili olur. Çünkü azılılar görmek için toplanırlar.
    Cevapla
  • Hasanbb 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı
    Cevapla
  • ismailarc 1 yıl önce Şikayet Et
    Selçuk bayraktarda bizim esli uçakları sihaya çevirsin
    Cevapla
  • grçk 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan -Karabağ savaşında yapıldı.S-300 bataryalarının yerini tesbit etmek için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti