Rusya saldırdı: Avrupa'da 2 ülke karanlığa gömüldü!

Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e roket attı. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken Ukrayna'nın altyapı tesisleri de hedef alındı. Bu bağlamda ülkenin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandı.

Rusya saldırdı: Avrupa'da 2 ülke karanlığa gömüldü!
Rusya saldırdı: Avrupa'da 2 ülke karanlığa gömüldü!
GİRİŞ 23.11.2022 22:30 GÜNCELLEME 23.11.2022 22:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Öte yandan Moldova'dan gelen açıklamada ise Ukrayna'da altyapı tesislerinin vurulmasının ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açtığı bildirildi. 24 Şubat tarihinde başlayan Rusya- Ukrayna savaşı aradan geçen 9 aya rağmen devam ediyor. İki taraf arasındaki çatışmalar cephe hattında devam ederken, Ukrayna ordusu bir süredir taarruz durumundaki ilerleyişini sürdürüyor.

ALTYAPI TESİSLERİNİ HEDEF ALDILAR

Rus güçlerinin Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gün içerisinde bir altyapı tesisine düzenlediği saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetti 6 kişi de yaralandı. Ukraynalı yetkililer, ülkenin birden fazla bölgesinde patlama sesleri duyulduğunu ve ülkenin tamamında hava alarmlarının devreye sokulduğunu bildirdi. Saldırının ardından Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, kentte bulunan bir altyapı tesisinin vurulduğunu bildirerek, "Başkentin altyapılarından biri vuruldu. Sığınaklarda kalın. Hava alarmı devam edecek" ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANDI

Ukrayna'nın Lviv kentinde, Rus ordusunun Ukrayna'ya düzenlediği roketli saldırılar sonucunda elektrik kesintisi yaşandı. Şehirdeki bazı iş yerleri, jeneratörler sayesinde elektrik ihtiyacını karşıladı.

MOLDOVA DA ETKİLENDİ

Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu, Rusya'nın Ukrayna'nın altyapısına yaptığı saldırıların Moldova'da geniş çaplı elektrik kesintisine yol açtığını duyurdu. Konuyla ilgili konuşan Bakan Popescu, "Rusya'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına yönelik saldırıları Moldova'yı yine karanlıkta bıraktı. Kişinev ve Moldova Dışişleri Bakanlığı binası da dahil olmak üzere ülke genelinde büyük elektrik kesintileri var. Açıklama için Rusya'nın büyükelçisinin çağrılması talimatını verdim" dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 7
  • Recep 1 yıl önce Şikayet Et
    abd nin KaraDeniz deki varliği bizim için de tehlikeli.
    Cevapla
  • Bosveeerrrr 1 yıl önce Şikayet Et
    bize yapilan baskinin bir sebebi de bu.eger oraya gelirse bir daha hizmet. hizmet. türkiye kuzeydende kusatilmis olur. a bd ile savasalim daha iyi. cünkü baska care kalmayacak. tayyip gittigi anda oraya gelirler , gelecek olanlar türkiyenin anahtarini abd ye altin tepsi icinde verirler. türkiye parca parca olur. secmen akilli olur tayyibi tekrar seeräuber abd suriyeden ayrilmak zorunda kalacak.
    Cevapla
  • misafir8 1 yıl önce Şikayet Et
    abd karadenizin neresinde. ukraynanın limanları olmadığı sürece kapalı bir devlet. Çanakkale geçilmez ve geçilmeyecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna ya gelene kadar abd yi Türkiye ye sokmak için uğraşan hainler dolu içimizde.
    Cevapla
  • Realist 1 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyası ABD nin Ortadoğuya teröristlerle karargah kurmasına çanak tutan batılı emperyalist güçler ve 30 yıldır bunlara seyirci kalan Rusya ektiğini biçiyor. "Kitapların gölgesinde yetiştirilmeyen milletler silahların gölgesinde hayat sürerler..."
    Cevapla
  • TATAR,53 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya ne yapsa doğrudur, abd yi rusya, nın dibine sokmadan önce düşünecekti ukranya.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanı tek ve en güçlü biçimde haklı olduğu tek yer burası. Dolayısıyla Rusya gerçekte Amerika ve avrupa ile Ukrayna topraklarında savaşıyor ve ölenler Ukrayna halkı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!