İspanya'da kuraklık: Su kısıtlamasına gidiliyor

İspanya'nın Katalonya bölgesinde aylar süren kuraklık sebebiyle rezervlerdeki su seviyesi yüzde 30'a geriledi.

İspanya'da kuraklık: Su kısıtlamasına gidiliyor
İspanya'da kuraklık: Su kısıtlamasına gidiliyor
GİRİŞ 26.11.2022 21:25 GÜNCELLEME 26.11.2022 21:25

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nde su sıkıntısı yaşanıyor. Kuraklık sebebiyle tarım ve hayvancılık sektörleri ile endüstriyel alanda kullanılacak suya kısıtlama getirileceği açıklandı.

Bölge yönetimi, hanelerde yaşayanlara da gereksiz su tüketiminden kaçınmaları çağrısında bulundu. Bölgede yaşayan 6 milyon 700 bin kişi su sıkıntısından olumsuz etkileniyor.

SU KISITLAMASINA GİDİLİYOR

Katalan hükümeti, kuraklığa çözüm bulmak için su kısıtlaması uygulamasına gidileceğini açıkladı. Buna göre su kullanımına tarımda yüzde 25, hayvancılıkta yüzde 10 ve endüstriyel alanda yüzde 5 oranında kısıtlama getirildi.

HANELERDE KULLANILAN SUYA KISITLAMA GETİRİLMEYECEK

Katalan yönetimi, hanelerde kullanılan suya şimdilik kısıtlama getirilmeyeceğini duyurdu. Ancak bahçe sulama işleminin haftada iki kereden fazla yapılmaması ve hanelere sağlanan suyun araba yıkamak ve havuz doldurmak için kullanılmaması çağrısında bulunuldu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi