İsveç Başbakanı'ndan NATO üyeliği açıklaması: Türkiye'nin elinde

İsveç'te terör örgütü PKK yandaşları, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terörü bitirmek için başlatılan Pençe Kılıç Hava Harekatı operasyonunu protesto etti. Aynı günün gecesi İsveç Başbakanı dikkati çeken bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 27.11.2022 08:36 GÜNCELLEME 27.11.2022 12:26
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'ye verdikleri sözleri yerine getireceklerini söyledi. Kristersson, Dagens Nyheter gazetesine yaptığı açıklamada, "Dürüst olmak gerekirse, Finlandiya ve İsveç olarak Türkiye'ye güvenlik konusunda söz verdik. Taahhütlerimizi yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Gelecek yıl bahar ayında yürürlüğe girmesi öngörülen yeni terör yasasını hatırlatan Kristersson, "(Yasa ile ilgili) Türkiye ile konuşuyoruz. Artık bu durum bizim NATO ile birlikte terörizme karşı mücadeleye dahil olma gerçeğidir" değerlendirmesinde bulundu.

"KONU TÜRKİYE'NİN ELİNDE"

Kristersson, Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama sürecinin uzamasına da değinerek, "Konu şu anda Türkiye'nin elinde, Türkiye'nin görüşüne de saygı duyuyorum. İsveç ve Finlandiya olarak Türkiye ile yaptığımız anlaşma, Türkiye'nin güvenliğini çok ciddiye aldığımızı gösteriyor" dedi.

KAYNAK: MİLAT GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    işvece fazla güvenmemek gerekir
    Cevapla
  • Musto 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan kesinlikle bunlara güvenmesin işi ne kadar uzatırsa pkknın Türkiyeye verdiği zarar o kadar Dünyaya anlatılır, sürüncemede bırak reis
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Nee. Nee.. Türkiye nin güvenliğini CİDDİYE Mİ ALIYORSUNUZ... Yuhhhh.. Ufak at ta civcivlerde yesin..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahınıza kurban Osmanlı torunları.bizdeaynen
    Cevapla
  • Osmanlı torunları 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz sizin ne oldugunuzu ,60 seneden beri biliyoruz. Yalaklıklarınızıda görüyoruz. Ama harekatı yapan gine biziz,siz istediğinizi söyleyin,bize her yer Kobani bize her yer Elbap bize her yer Dedeağactır. Biz, bir geçe ansızın her yere gideriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?