Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunan basınında ihanet paniği

Türkiye ile Mısır arasındaki olası yakınlaşma, Atina'nın radarında. Son gelişmeleri manşetlerine taşıyan Yunan medyası, "Mısır bize ihanet eder mi?" sorusunu sormaya başladı.

Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunan basınında ihanet paniği
Erdoğan'ın sözleri sonrası Yunan basınında ihanet paniği
GİRİŞ 28.11.2022 13:53 GÜNCELLEME 28.11.2022 15:23
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Katar'da Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda, Mısır'ın darbeci cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaşıp tokalaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri, Yunanistan'da paniğe neden olmuş durumda.

Erdoğan'ın, bu diyalogdan sonra yaptığı tüm sıcak Mısır açıklamalarına geniş yer ayıran Yunan basını, Akdeniz'deki dengeleri sayfalarına taşıdı.

Erdoğan'ın, "Mısır ile ilişkilerde olumlu bir hava görüyorum" sözünü başlığına taşıyan CNN International'in Yunanistan edisyonu, ikili ilişkilerdeki gerginliğin Katar'da yumuşamaya başladığı yorumuna yer verdi. İki liderin görüşmesinin 45 dakika sürdüğünü yazan CNN Yunanistan, Mısır ve Türkiye'nin bakanlar düzeyinde görüşmelere devam edeceği bilgisini paylaştı.

In.gr bu gelişmeyi, "İki ülkenin bakanları ilişkileri geliştirmek için bir araya gelecek" başlığı ile okurlarına duyurdu. Gazete iki liderin Katar'daki görüşmenin "yeni bir başlangıç" olarak yorumlandığını belirtti.

Ta Nea ise, dikkat çeken bir analiz kaleme aldı. "Mısır Yunanistan'a ihanet edebilir mi?" sorusunu soran gazete, Atina'daki paniği gözler önüne serdi. Haberde, "Atina kesinlikle müttefiklerinin hareketlerini izliyor. Özellikle Türkiye ile ilgili" denildi.

Bir başka Yunan gazetesi To Vima, "Ateş yakan el sıkışma" başlığını tercih etti. "Ya Mısır Yunanistan'a ihanet ederse?" sorusunu soran gazete, Atina'nın panik içinde olmadığını iddia etti.

Kathimerini, "Erdoğan: Mısır'la 'ilişki kurma' süreci başlıyor" başlığı ile okurlarının karşısına çıktı. Haberde, "Türkiye cumhurbaşkanı, iki ülke bakanlarının bir araya geleceğini ve görüşmelerin gelişeceğini belirtti" denildi.

Erdoğan-Sisi tokalaşması sonrası Yunanistan'la Mısır'dan yeni anlaşmaErdoğan-Sisi tokalaşması sonrası Yunanistan'la Mısır'dan yeni anlaşma

MISIR'A GİTMİŞLERDİ

Ege ve Akdeniz'deki gerilimi sürekli artıran Atina, adeta Mısır'a bakanlar düzeyinde çıkartma yapmıştı. Yunan bakanlar Nikos Dendias, Nikos Panagiotopoulos ve Miltiadis Varvitsiotis, Kahire'ye gitmiş ve Mısır ile bir dizi anlaşmaya imza atılmıştı. Türkiye'nin Libya mutabakatına yanıt olarak yorumlanan bu hamle sonrası Atina, Mısır-Türkiye ilişkilerine kilitlenmiş durumda.

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Mithat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeslerim bu isler nufusla olmuyor ukraynani nufusu ne israilin nufusu ne biz savasirken kiminle savasacagiz onu bilmek lazim simdiye kadar yunan niye havlamiyordu simdi havlama basladi tasmasi kimin elinde ona bakalim abd bukadar askeri yiginagi niye yapti rusyayami hayir turkiyeye yorumu sizlere birkiyorum
    Cevapla
  • gasap haydo 1 yıl önce Şikayet Et
    yorgo lan senin etin ne butun ne türkiyenin rakibi deel eline su bile dökemen
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi Yunanistan'la dalaştırıp Ülkemizi " YUNANİSTAN -----SURİYE/IRAK/ERMENİSTAN PARANTEZINDE" 2/3 CEPHELİ SAVAŞA SOKMAK İSTEYEN" ÜST AKLIN PLANLARI"na Yunanistan uyarsaa..??Sonucunu ve Yunanistan'ın düşeceği durumu düşünmek bile istemiyorum. Belki biz biraz zorlanırız ama ortada Yunanistan diye bir ülke kalmaz…(Örn : Yunanistan nüfusu 9-10 Milyon, Türkiye sadece İstanbul şehri 16 milyon??!!")
    Cevapla
  • MISIR ile EEZ 1 yıl önce Şikayet Et
    MISIR ile EEZ anlaşması yapmalıyız hemen.
    Cevapla
  • Orhan0708 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır'ın türkiyeye yaptığı ihanet olmuyor mu lan palikaryalar?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu