ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Rusya açıklaması: Milyonları karanlığa sürükledi!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Rusya, dondurucu soğuklar başlarken milyonları soğuğa ve karanlığa sürükledi” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Rusya açıklaması: Milyonları karanlığa sürükledi!
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Rusya açıklaması: Milyonları karanlığa sürükledi!
GİRİŞ 30.11.2022 21:46 GÜNCELLEME 30.11.2022 21:46
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Romanya’nın başkenti Bükreş’te iki gün süren NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın sona ermesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, basın toplantısı düzenledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “öfkesini ve ateşini” Ukrayna'nın sivil halkına odakladığını belirten Blinken, “Geçtiğimiz haftalarda Rusya, Ukrayna'nın enerji altyapısının 3’te 1’inden fazlasını bombaladı ve dondurucu soğuklar başlarken milyonları soğuğa ve karanlığa sürükledi. Isı, su, elektrik, bunlar Başkan Putin'in yeni hedefleri. Ukrayna halkına yönelik bu vahşet barbarca" dedi.

Putin'in stratejisini bildiklerini ifade eden Blinken, “Ukraynalıları dondurun ve aç bırakın, onları evlerinden kovun. Sadece Avrupa'da değil, tüm dünyada enerji, gıda ve diğer masrafları artırın. Başkan Putin, maliyetleri yeterince yükseltebilirse dünyanın Ukrayna'yı terk edeceğini ve onları kendi hallerine bırakacağımızı düşünüyor. Stratejisi işe yaramadı ve yaramayacak. Onun yanıldığını kanıtlamaya devam edeceğiz. Bükreş'teki her ülkeden yüksek sesle ve net bir şekilde duyduğum şey buydu” dedi.

Ukrayna'ya yönelik desteğin Ukrayna başarılı olana kadar devam edeceğini vurgulayan Blinken, “Ukrayna'ya yönelik güvenlik, insani ve ekonomik desteğimizi sürdürecek ve güçlendireceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 89
  • Necmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaka gibiydi, dünyaya petrol ve türevleri, tahıl, maden, gaz, kıymetli taş satan ve halkı da o kadar lüks içinde yaşamayan bir devletin bütçesini hesap edin 600 milyar bütçesi var denilen bir ülke dünyayı ancak böyle keklik gibi avlar, yıllık sadece dış geliri 1 trilyon doların üzerinde olan bir ülke en az 5 yıl savaşı idame ve idare edebirlir Rusya. Aklını başına almalı dünya.rusya nın herşeyi gizli saklıdır. Daha vergilerden aldığı yıllık gelirden bahsetmedim bile.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz nasıl siyasetçisiniz bunu adamın başına ukraynayı musallat ederken düşünmeliydin
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    ey blinken acikla bakalim.. rusya ve ukrayna ile kapali kapilar ardinda neler konustunuz.. iki yüzlü alcaklar sizi..
    Cevapla
  • nevzat 1 yıl önce Şikayet Et
    bu durumdan ençok karlı çıkan kim abd
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    yalan..yalan..herşey yalaaan...nerde kaldı insan hakları..sanki dünyayı belgesel yaptılar, insanlık ölmüş gözüküyor .. inşallah Mevla bunun hesabını soracak..amin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı