ABD’de hortum: 2 ölü, 1 yaralı

ABD’nin Alabama eyaletinde meydana gelen hortumda 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

ABD’de hortum: 2 ölü, 1 yaralı
ABD’de hortum: 2 ölü, 1 yaralı
GİRİŞ 30.11.2022 22:00 GÜNCELLEME 30.11.2022 22:00

ABD’nin güneydoğu bölgesinde yer alan Mississippi, Alabama ve Louisiana eyaletlerinde etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle en az 29 kez hortum meydana geldi.

Hortumlar nedeniyle söz konusu eyaletlerde bazı ev ve işyerleri hasar görürken, Alabama eyaletinde yer alan Montgomery şehrinde can kaybı yaşandı.

Montgomery Şehri Acil Durum Yönetimi Direktörü Christina Thornton yaptığı açıklamada, meydana gelen hortumda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 1 kişinin de yaralandığını ifade ederek, sivil savunma ekiplerinin müdahalesi sayesinde çok sayıda kişinin hayatının kurtarıldığını belirtti.

ABD Fırtına Tahmin Merkezi, bölgedeki şiddetli rüzgarlar ve fırtınalı havanın bugün de etkili olmaya devam ederek, 1 veya 2 hortuma daha neden olmasının beklendiğini açıkladı.

Fırtınalı havanın güneydoğu yönüne doğru ilerleyerek Georgia ve Florida eyaletlerine ulaştıktan sonra etkisini kaybedeceği belirtildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması