İngiltere ve Galler'de 10 bin ambulans çalışanı greve gidecek

İngiltere ve Galler'de maaş zammı ve çalışma koşullarındaki anlaşmazlık nedeniyle 10 binden fazla ambulans çalışanı greve gitme kararı aldı.

İngiltere ve Galler'de 10 bin ambulans çalışanı greve gidecek
İngiltere ve Galler'de 10 bin ambulans çalışanı greve gidecek
GİRİŞ 01.12.2022 04:40 GÜNCELLEME 01.12.2022 04:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

GMB sendikası, İngiltere ve Galler'de sağlık görevlileri, acil bakım asistanları ve diğer çalışanlardan oluşan 10 binden fazla ambulans personelinin greve gitme yönünde oy kullandığını duyurdu.

Sendika, Noel'den önce olası grev tarihlerini görüşmek üzere ilerleyen günlerde toplanacağını bildirdi. GMB Ulusal Sekreteri Rachel Harrison, grev kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Sağlık hizmetinde hiç kimse grev eylemini hafife almıyor. Bugün alınan grev kararı ne kadar çaresiz olduklarını gösteriyor" ifadelerini kullandı.

HEMŞİRELER DE GREVE GİTMEYE HAZIRLANIYOR

Öte yandan İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da binlerce hemşire de gelecek ay iki gün sürecek toplu greve gitmeye hazırlanıyor. Hemşireleri temsil eden RCN (Royal College of Nursing) sendikasınca yapılan açıklamada, İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda'da 15 ve 20 Aralık’ta iki günlüğüne toplu greve gidilmesi yönünde karar alındığı duyurulmuştu. Hemşireleri temsil eden RCN’nin, ülke çapında 300 binden fazla üyesi bulunuyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ambulans greve gider mi ya ciddi bir durum olusa insan hayati tehlike de ise ambulanca ihtiyac varsa vaz gecin bu grevden farkli sey yapin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor