İran'da beklenmedik gelişme: Son dakika kararı!

Son dakika haberi... AFP'de yer alan habere göre, İran Başsavcısı, ahlak polisleri olarak bilinen 'İrşad Devriyeleri'nin lağvedildiğini açıkladı.

GİRİŞ 04.12.2022 14:48 GÜNCELLEME 04.12.2022 14:49
Bu Habere 169 Yorum Yapılmış

Son dakika kararı... İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amini'nin ardından ülkenin birçok noktasında başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

İRŞAD DEVRİYELERİ LAĞVEDİLDİ

Gösteriler 3'üncü ayına girerken İran'dan dikkat çeken bir hamle geldi. İran Başsavcısı, ahlak polisleri olarak bilinen "İrşad Devriyeleri"nin lağvedildiğini açıkladı.

PROTESTOLARDA ÇOK SAYIDA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İran Ulusal Güvenlik Konseyi, protestolarda şu ana kadar aralarında güvenlik güçlerinin de bulunduğu 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Kurumu (IHR) ise 29 Kasım'da yayımladığı raporda, gösterilerde emniyet güçlerinin müdahalesi sonucu 448 kişinin hayatını kaybettiğini bildirmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 169
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İran, İslam'ı Müslümanları sevdirmek yerine nefret ettirme politikası izledi. En sonunda Avrupa bu fırsatı kullandı ve bir dümenler dönüyor. Ateşe taparken sevilmeyen ülke. Hazreti Ebubekir ve Ömer ra ile büyük savaş. Müslüman oluşları ile itibar sonrası sanırım birileri bu olup bitenlerden dolayı format çektiler. Yoksa Müslümanlara karşı savaş dururken olmaz. 12 imam Şii mezhebi öne çıkarıp Müslümanlara karşı savaşı meşru göstermek zulümdür. İran 'ın yarısı Türk olmasına rağmen yüksek pozisyonları yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ıran gidici sonun başlangıcı başladı
    Cevapla
  • taner hekimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    İran halkı kölelik den kurtulmak istiyor. Mollalar İran ı terk edin.
    Cevapla
  • Hatice 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya iste dinsizin hakkindan imansiz gelirmis.Mollalarin sokak ortasinda kafalarindaki sariklari cekip indiriyorlardi.Baktilar ki halk artik iyice nefret etmis bunlardan nasil da geri adim attilar.Ya hamaney hersey biryere kadar.Suriyede sadece sünni müslüman diye kadin, coluk cocuk katleden Haşdi Şabiyi oraya gönderirsen.Binlerce rezil eylemler yaptirirsan. Azerbaycan Ermenistan savasinda kafir ermenistan tarafini tutup herturlu destegi verirsen,Allah da böyle bir belayi başina gecirir işe.Hiç acimiyorum irana.Fazlasini bile haketti.Iranda türk nüfus cok ve ayaklanirlar diye kalkmis kafiri destekliyorlar.Utanmaz ahlaksiz vicdansiz mollla güruhu.Dinimizi fitnelerinizle kirletemezsiniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu