Türkiye süre vermişti: Rusya'nın Suriye Temsilcisi Lavrentyev, Ankara'ya geliyor

Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in, Türkiye'ye geleceği belirtildi. Rus heyetin 8-9 Aralık'ta İstanbul'da olması beklenirken, gündemde Suriye olacağı ifade edildi.

Türkiye süre vermişti: Rusya'nın Suriye Temsilcisi Lavrentyev, Ankara'ya geliyor
Türkiye süre vermişti: Rusya'nın Suriye Temsilcisi Lavrentyev, Ankara'ya geliyor
GİRİŞ 07.12.2022 11:43 GÜNCELLEME 07.12.2022 11:43
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Suriye Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev'in Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceği ifade edildi.

Lavrentyev ve beraberindeki Rus heyetinin 8-9 Aralık'ta İstanbul'da olması bekleniyor.

Türkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi: Rusya şart koştu, ABD'nin teklifi veto yediTürkiye terör örgütü YPG'ye süre verdi: Rusya şart koştu, ABD'nin teklifi veto yedi

TÜRKİYE SÜRE VERMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla ilgili Al Jazeera'ye konuşan Türk yetkililer, kara harekatı için de ABD ve Rusya ile temaslarda bulunulduğunu belirtmişti. Yetkililer, ABD ve Rusya'ya süre konusunu ilettiklerini söyleyerek, "SDG ve YPG'ye Menbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'dan çekilmeleri için süre verildi. Süreyi uzatmayacağız. SDG/YPG oradan çekilmezse, kara harekatı başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

RUSYA BAZI ŞARTLAR KOŞMUŞ

Al Jazeera'nin haberine göre Türk yetkililer, Rusya'nın Ukrayna konusunda şartlar sunduğunu, şartların kabul edilmesi halinde TSK'nın Tel Rıfat ve Ayn el Arab bölgelerine girişini "kolaylaştıracağını" belirtmişti:

"Rusya, Ukrayna ile ilgili şartlarını belirledi ve Türk tarafına iletti. Bunun karşılığında Rusya, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyinde siyasi ve askeri tavizler vermeyi kabul etti. Özellikle YPG/SDG teröristlerinin yer aldığı Ayn el Arab ve Halep kırsalındaki Tel Rıfat bölgelerindeki engeller kaldırılacak, Türk askerinin harekatı kolaylaştırılacak."

Rusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalarRusya'dan olası Esad-Erdoğan görüşmesine dair peş peşe açıklamalar

KASIM AYINDA ASTANA'DA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Kasım ayında Lavrentyev, Suriye meselesine ilişkin Astana Formatı garantörleri Türkiye, Rusya ve İran heyetlerinin Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlediği toplantının ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Rusya'nın Türkiye ile Suriye meselesiyle ilgili savunma bakanlıkları üzerinden yoğun temas halinde olduklarını dile getiren Lavrentyev, "Bu, Suriye’de gerilimin artması ihtimalinin engellenmesini mümkün kılıyor. Ayrıca, istihbarat servisleri üzerinden de etkileşim sürdürülüyor. Bu, sahadaki durum dahil bazı konuların çözülmesine yardımcı oluyor" dedi.

Toplantı kapsamında Türk heyetiyle de görüşmeler yaptıklarını aktaran Lavrentyev, şunları kaydetti:

"Elbette, Astana platformunu Türk meslektaşlarımızla ayrıntılı görüşmeler yapmak ve onları karada geniş çaplı operasyonlar düzenlemekten kaçınmaya ikna etmek için kullandık. Bu operasyonun başlatılması durumunda, sadece Suriye'nin kuzey doğusunda değil, Orta Doğu'da da şiddet ciddi şekilde artabilir. Elbette, buna izin verilmemesi gerekiyor. Argümanlarımızın Ankara tarafından dikkate alınacağı, mevcut soruna başka çözümlerin bulunacağını umuyoruz."

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 26
  • Ali Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Geciktirmeye gerek yok. Bir an önce temizlik başlamalı.İnsanlik düşmanı hainler daha fazla yeryüzünde kalmamalı.
    Cevapla
  • adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna ile suriye konularını birbirine karıştırmak ilerde daha tehlikeli sorunlar doğurur ayrı tutmakta fayda var
    Cevapla
  • Osmanlı tokadı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ,kuyruk sıkışmaya başlayınça,ulumaya başladınız. Hele bir durun ,balyozu yiyinçe açaba ne yapaçsksınız.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın dışişleri politikası Ermeni ve Yahudi asıllı Rusların kontrolünde. Putin, Lavrov, Lavrentyev... Rusları yönetenler Ermeni-Yahudi, Ruslar için savaşanlar, Müslümanlar-Türkler!
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Gecen sefer amerikalilar harekati durdurmustu sonuc sozlerini tutmadilar simdide harekat oncesi ruslar geliyor gene oyaliyacaklar bizi durmak yok yola devam verilen surede cikmadiklari taktirde sonuclarina katlanmalari gerekiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda