Libya'dan Çin'e çağrı: En üst düzeyde destek bekliyoruz

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çinli şirketlerin Libya'ya dönüş imkanlarını görüştü. Menfi Arap ülkeleri ve Çin'den Libya'nın istikrarı için en üst düzey bir destek beklediğini söyledi.

Libya'dan Çin'e çağrı: En üst düzeyde destek bekliyoruz
Libya'dan Çin'e çağrı: En üst düzeyde destek bekliyoruz
GİRİŞ 10.12.2022 16:09 GÜNCELLEME 10.12.2022 16:22

Konsey İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamada, Menfi - Şi'nin Riyad Zirvesi'ndeki görüşmesinde, Çinli şirketlerin yeniden Libya'ya dönüşü ve kalkınmaya katkısı konusunun ele alındığı kaydedildi.

Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed Menfi

Açıklamaya göre, görüşmede Şi, şirketlerin dönüşünün ülkede güvenlik ve istikrarın sağlanmasına bağlı olduğunu belirtti. Menfi ise bunun sağlanmasının "dost Çin devleti"nin desteğini gerekli kıldığını vurguladı.

Arap ülkeleri ve Çin'den Libya'nın istikrarı için en üst düzey bir destek beklediğini dile getiren Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi, "Biz bu temel üzerinde, Çin'in uluslararası arenadaki ağırlığına uygun şekilde rol almasını arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

 

LİBYA'DAKİ YÖNETİM KRİZİNDE SON DURUM

Libya'da bir süredir Abdulhamid Dibeybe ve Fethi Başağa'nın liderlik ettiği iki ayrı hükümet bulunuyor. Bu durum ülkede istikrarsızlığın sürmesine neden oluyor.

Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmiş ancak seçimler planlanan tarihte gerçekleştirilememişti.

Tobruk'taki Temsilciler Meclisi, mevcut Ulusal Birlik Hükümeti'nin görev süresinin 24 Aralık 2021'de dolduğu gerekçesiyle 10 Şubat'ta ülkenin batısındaki milletvekillerinin çoğunun katılmadığı oturumda Fethi Başağa'yı başbakan seçmiş, 1 Mart'ta da Başağa hükümetine güvenoyu vermişti.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe ise Temsilciler Meclisini Cenevre Anlaşması'nda belirlenen yol haritasından ayrılmakla suçlayarak görevinin başında olduğunu, görevi ancak seçilmiş bir hükümete teslim edeceğini söylemişti.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor