Ölen babasını emekli maaşı için evde sakladı

Japonya'da 87 yaşındaki babasının ölümünü yetkililerden gizleyen ve emekli maaşını almayı sürdürmek adına evinde saklayan şahıs, tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ölen babasını emekli maaşı için evde sakladı
Ölen babasını emekli maaşı için evde sakladı
GİRİŞ 12.12.2022 11:15 GÜNCELLEME 12.12.2022 11:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Japonya'nın Osaka eyaletinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Yerel kaynaklara göre, tahliye bildirimi yapmak isteyen bir kamu görevlisi gittiği evde gördüğü manzara karşısında neye uğradığını şaşırdı.

Neredeyse iskelet haline gelmiş bir insan cesedini fark eden görevli, durumdan şüphelendi.

Ardından durumu polise bildirdi. Ekiplerin yaptığı incelemelerin ardından 53 yaşındaki şüpheli Shogo Kanaya tutuklandı.

Suçunu itiraf eden Kanaya'nın işsiz olduğunu belirttiği öğrenildi. 87 yaşındaki babası Shigemi Kanaya'nın da emekli maaşını almayı sürdürmek için durumu yetkililere bildirmediğini açıkladı.

Kanaya'nın babasının ne zaman ya da nasıl öldüğünü söylemediği ifade edilirken, olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Adam 1 yıl önce Şikayet Et
    Samsung
    Cevapla
  • Mehmet Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    sadece hakiki müslüman yapmaz, diğer tüm insanlar kanunu atlattığı anda iş biter, japonuda Batı'nın en iyi saydığın ülkeleri de aynıdır... yeterli kanunu anlatsınlar...
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aaaa Japonlar asla yapmazlardı noldu onlardı mı mutasyona uğramaya başladılar yada gerçek yüzleri ifşa olmaya mı başladı?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor