Rusya'dan Erdoğan'ın Suriye önerisine cevap: Olumlu bakıyoruz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye, Suriye ve Rusya liderlerini bir araya getirecek bir görüşme düzenlenmesi düşüncesine olumlu baktıklarını belirtti.

Rusya'dan Erdoğan'ın Suriye önerisine cevap: Olumlu bakıyoruz
Rusya'dan Erdoğan'ın Suriye önerisine cevap: Olumlu bakıyoruz
GİRİŞ 16.12.2022 11:46 GÜNCELLEME 16.12.2022 12:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisini Rusya ve Suriye devlet başkanları ile bir araya getirecek üçlü bir görüşme düzenlenmesi yönündeki düşüncesini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bogdanov ilgili soru üstüne, "Egemen komşu ülkelerin ilişkilerinin normalleşmesi için yapılacakları her zaman memnuniyetle karşılarız" yorumunu yaptı.

Bununla beraber öyle üçlü bir görüşme için Şam'ın da ne düşündüğünü netleştirmeleri gerektiğini söyleyen Bogdanov, "Fakat Türkiye'nin tavrını sadece memnuniyetle karşılayabiliriz, buna olumlu bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜÇLÜ OLARAK BİR ADIM ATALIM İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Türkmenistan dönüşü uçakta yaptığı açıklamada, "Biz şu an itibarıyla Suriye-Türkiye-Rusya, üçlü olarak bir adım atalım istiyoruz. Bunun için de önce istihbarat örgütlerimiz bir araya gelsin, ardından savunma bakanlarımız bir araya gelsin, daha sonra dışişleri bakanlarımız bir araya gelsin. Onların yaptığı görüşmelerden sonra da biz liderler olarak bir araya gelelim. Bunu da Sayın Putin'e teklif ettim. O da buna olumlu baktı. Böylece bir dizi görüşmeler zincirini başlatmış olacağız" demişti.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle doğru bir karar tebrik ediyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası