Bayraktar TB2 yüzlerce zırhlı araç imha etti

Batı basını, Bayraktar TB2'nin efsanevi bir statüye yükseldiği yazdı. Rusya-Ukrayna savaşında yüzlerce zırhlı araç ve hava savunma sistemini imha eden TB2'nin dünyada muazzam bir reklam yaptığı ifade edildi.

Bayraktar TB2 yüzlerce zırhlı araç imha etti
Bayraktar TB2 yüzlerce zırhlı araç imha etti
GİRİŞ 21.12.2022 10:01 GÜNCELLEME 21.12.2022 10:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Batı basını, Ukrayna savaşının Türkiye ve İran'ı kilit silah ihracatçıları rolüne soktuğunu yazdı.

İki ülkenin yıllarca silah ithalatına bel bağladığı ifade edilen analiz yazısında, Türkiye ve İran'ın kendi geliştirdikleri İHA/SİHA ve hassas mühimmatlarla durumu tesrine çevirdikleri belirtildi.

Ukrayna-Rusya savaşında binlerce tank ve yüzlerce uçak ile helikopterin imha edilmesinin silah tedarikçilerine olan talebi artırırken Türkiye ile İran'ın bu rolü üstlenmekte ilk sırada yer aldığı kaydedildi. Lojistik avantajların da iki ülkeyi ideal tedarikçi yaptığı vurgulandı.

Analiz yazısında şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye, büyük bir insansız hava aracı ihracatçısı olarak uluslararası alanda zaten bir isim yapmıştı. Baykar şirketi, başarılı TB2 için 20'ye yakın ülkeden sipariş aldı. Ukrayna kuvvetleri, savaş alanında değerli bir varlık olduğunu kanıtlanan bu İHA/SİHA'ları çatışmada yoğun bir şekilde kullandı."

Türkiye'nin bir silah ihracatçısı olmayı başardığı belirtilirken, Ukraynalıların şarkılar bestelediği TB2'nin efsanevi bir statüye yükseldiği ifade edildi. Yazıda, "TB2'nin Ukrayna-Rusya çatışmasında şimdiye kadar yok ettiği yüzlerce zırhlı araç ve hava savunma varlığı, uluslararası pazarlarda muazzam bir reklam yaptı" denildi.

Silah satışlarını hem İran hem de Türkiye için önemli bir gelir kaynağı haline geldiği kaydedildi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    duydunmu kilicdarooooglu.....
    Cevapla
  • MERAK 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazıyı birde Kemal Kılıçdaroğlu okumalıdır.Eğer okuduğunu anlar ise!!!!!
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    TB2 ler bizim Muhalefetin radarlaınıda yok etmeli Dünyanın gördüğü bu başarıları görmemeye gayret ediyorlar alıcıları çok eski 1938 ler den alma
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 yıl önce Şikayet Et
    Balkan'lardi fakir dostlarımıza 3/1 fiyatına SİHA verelim / İzzetbegoviç ; Bosna sana emanet demişti Reis'imize.....!!
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosna Hersek & Arnavutluk ve Kosova'ya acilen TB 2 yi uygun fiyat ile verelim....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...