50'den fazla aşiret ve kabile toplandı! Terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösterdiler

Suriyeli kabile ve aşiret temsilcileri, Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK üyelerinin 2 kadını tecavüz ederek öldürmelerine tepki göstererek terör örgütü saflarındaki Arap aşiretleri üyelerine "örgütten ayrılın" çağrısı yaptı.

50'den fazla aşiret ve kabile toplandı! Terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösterdiler
50'den fazla aşiret ve kabile toplandı! Terör örgütü PKK/YPG'ye tepki gösterdiler
GİRİŞ 24.12.2022 17:23 GÜNCELLEME 24.12.2022 17:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG mensuplarının Suriye'nin doğusundaki Bakkara aşiretinden 2 kadını tecavüz ederek öldürmelerinin ardından, Suriyeli kabile ve aşiret temsilcileri ülkenin kuzeyindeki Afrin ilçesinde toplandı.

Toplantıda, kadın cinayetlerine karışan, terör örgütü PKK/YPG bileşenlerinden sözde Deyrizor Askeri Meclisi'ne "terör faaliyetlerine son verme" çağrısı yapıldı.

Kadın cinayetlerinden PKK/YPG'li sözde Deyrizor Askeri Meclisi sorumlusu elebaşı Ebu Havle ve beraberindeki teröristleri sorumlu tutan Deyrizorlular, hafta içi bir araya gelerek gösteriler düzenlemişti.



'BU SUÇU KINAMAK İÇİN TOPLANDIK'

Toplantıya katılan Elbukeyyir Aşireti temsilcilerinden Şeyh Ömer el-Geham, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK/YPG'li Ebu Havle'nin insanlığa karşı suç işlediğini vurgulayarak "Bugün burada 50'den fazla aşiret ve kabilenin temsilcileri, bu suçu kınamak için toplandık." dedi.

Terör örgütü PKK/YPG işgalindeki bölgelerde yaşayan aşiret temsilcilerine "örgütün suçlarına karşı çıkın" çağrısı yapan Geham, şöyle devam etti:

"YPG saflarında savaşan aşiret üyelerinin çocuklarından temennimiz, terör saflarından ayrılmalarıdır. İnsani çalışmalarda bulunsunlar ve kadınlarına sahip çıksınlar."



'AHLAKİ DEĞERLERİMİZE AYKIRIDIR'

Cüneydat kabilesi temsilcilerinden Şeyh Bessam Cüneydi de PKK/YPG'nin sözde Deyrizor Askeri Meclisi sorumlusu elebaşı Ebu Havle'nin işlediği suçu kınamak için toplandıklarını belirtti.

Cüneydi, "İnsanlığa karşı işlenen bu suç, ahlaki değerlerimize de aykırıdır. Bu iğrenç suçu işleyen ve ona PKK'dan destek olanları da kınıyoruz. Ebu Havle faşist bir örgütün mensubudur." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş adamları anlamadınmı gençleri pkk saflarına katılmış onları geri çağırıyorlar kimbilir pkk ne gibi menfaatlerine yarayacak yalan vaatlerde bulunduki gençlerini pkk ya gönderdiler umdukları ters çıkıp keklendiklerini anlayınca bu yaygarayı yapıyorlar bunlar omurgasız tayfası menfaatleri için din iman kardeşlik vatan tanımazlar tarihte dinkardeşlerini az bir menfaat uğrunasattılar cibiliyetlerine uyup yine aynısını yapıyorlar uyanmışlar sadece lakin biraz vaat alsınlar yine yaparlar katranı kaynatsan olmaz şeker vs.vs.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Gobek kasiyacaginiza silahlanin Isyan cikarsaniza bos kagitla nereye varacaksiniz
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar çok aşiret bir araya gelmişsiniz, sadece kınıyorsunuz..o teröristtin cezasını kesecek intikamınızı alacak, içinizde hiç mi, cesur bir adam yok?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kk chp nerdesin konuş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi