"Moon" tarikatı bağlantısı Bakanı görevinden etti

Japonya'da, fon istismarı ve Birleşme Kilisesi olarak da bilinen Moon Tarikatı bağlantısı nedeniyle eleştirilen Yeniden İnşa Bakanı Akiba Kenya görevden alındı. Ülkede 2 ayda görevden alınan bakan sayısı 4'e yükseldi.

"Moon" tarikatı bağlantısı Bakanı görevinden etti
"Moon" tarikatı bağlantısı Bakanı görevinden etti
GİRİŞ 27.12.2022 09:23 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal basında kamu seçim yasasını ihlal, siyasi fonları istismar ve Moon Tarikatı ile ilişkileri olduğu iddiaları sonrası Bakan Akiba'nın akıbetine karar verildi.

Atfedilen suçlamaların bir kısmını kabul eden Japon Bakan, kendisinin liderlik ettiği parti içi grupların, Moon Tarikatı irtibatlı yapılanmalara para ödediğini itiraf etti.

Hem iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) hem ana muhalefetteki Anayasal Demokrat Parti (CDP) cephesinin tepkileri sonrası Akiba, görevinden alındı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, boşalan Yeniden İnşa Bakanlığı görevine, daha önce bu vazifeyi üstlenen LDP milletvekili Watanabe Hiromiçi'yi getirdi.

- AKIBA SON 2 AYDA GÖREVİNDEN ALINAN DÖRDÜNCÜ BAKAN

Başbakan ve LDP Genel Başkanı Kişida Fumio kabinesinde ekim sonundan beri fon istismarı, siyasi gaflar ve Moon Tarikatı irtibatları nedeniyle 3 bakan görevden alınmıştı.

Japon ulusal basınında, 4. bakanın da görevden alınmasıyla, Nisan 2023'deki yerel seçimler öncesinde, LDP'nin siyasi geleceğinin olumsuz etkilenebileceği belirtildi.

- SİYASET VE MOON TARİKATİ

Japonya'da 2012-2020'deki göreviyle "ülkenin en uzun süreli başbakanı" unvanına sahip Abe Şinzo'nun, temmuzda uğradığı suikastın siyasi yankıları devam ediyor.

Meclis seçimleri arifesinde Abe, 8 Temmuz'da partisinin, batıdaki Nara kentindeki açık hava etkinliğinde yaptığı konuşma esnasında açılan ateşle suikasta kurban gitmişti.

Cinayet zanlısı Yamagami Tetsuya, Birleşme Kilisesi (FFWPU) olarak tanınan dini yapılanmaya destek veren mesaj yayımladığı gerekçesiyle Abe'ye kin beslediğini belirtmişti.

Polis sorgusunda zanlı Yamagami'nin, FFWPU'ya yönelik annesinin bağışlarının, ailesini iflas ettirdiğini savunması sonrası Japon kamuoyu, siyaset-kilise ilişkilerine yönelmişti.

Liberal Demokrat Parti (LDP) içinde yapılan siyaset-kilise soruşturmasında 179 milletvekilinin, "Moon Tarikatı" ve yakın kuruluşlarla ilişkisinin bulunduğu ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Japonya, Müslüman olunuz kendinizi kurtarınız. Müslüman hesabı zor olsa bile cezasını çeker Cennete girendir. Ateşte kim yanmak ister? Öbür türlü küfür ebediyen cehennemlik yapar. Hayvanlar toprak olur. Keşke toprak olsam sözü bile kurtaramaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor - Fatih Karagümrük! CANLI
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık