Paris Büyükelçisinden Netanyahu tepkisi! İstifa etti

İsrail'in Paris Büyükelçisi Yael German, Binyamin Netanyahu başkanlığında kurulan yeni İsrail hükümetini protesto etmek için görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Paris Büyükelçisinden Netanyahu tepkisi! İstifa etti
Paris Büyükelçisinden Netanyahu tepkisi! İstifa etti
GİRİŞ 29.12.2022 23:46 GÜNCELLEME 29.12.2022 23:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail'in Paris Büyükelçisi Yael German, Netanyahu hükümetini protesto için istifa etti.

"Görev süresi dolan İsrail Başbakanı Yair Lapid tarafından İsrail'in Paris Büyükelçisi olarak atandım. Beni tayin eden önceki hükümetin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü temelli dünya görüşünü ve ülkemi temsil etmekten gurur ve mutluluk duyuyordum." diyen German, Netanyahu'nun başkanlığını yaptığı yeni kabinede, aşırılıklarıyla öne çıkan parti temsilcilerinin bulunduğuna dikkati çekti.

Netanyahu'nun politikalarının ve hükümetindeki bakanların açıklamalarının vicdanıyla, dünya görüşüyle, ülkenin Yahudi ve demokratik bir devlet olarak bağımsızlık ilanında yer alan vaatlerle çeliştiğini aktaran German, "Bu şartlar altında, inandığım her şeyden çok farklı bir politikayı temsil etmeye devam edemeyeceğim. Bu nedenle istifamı sunmayı ve İsrail'in Paris Büyükelçisi olarak görevime son vermeyi uygun buluyorum." ifadelerine yer verdi.

Netamyahu'dan açıklama gelmedi

Netanyahu'dan ise German'ın istifasıyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail'de Binyamin Netanyahu başbakanlığındaki yeni koalisyon hükümeti, Mecliste bugün düzenlenen oturumda güvenoyu almıştı.

Netanyahu liderliğindeki yeni koalisyon hükümeti, İsrail siyasi tarihindeki "en sağcı hükümet" olarak değerlendiriliyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Yorgun Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    israil ve insan hakları ha sizin hayatınız yalan üzerine kurulmuş zaten.
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Amerika ruh ile vücut. Bütün dünyayı yaşanmaz hale getirdiler. Yakında bunun bedelini mutlaka ödeyecekler. Allah'ın cc dünyasında Allah'ın cc dediği olur. İsrail ve Yunanistan biran önce haritadan silinmeli. Hitler ve arkadaşları Yahudi olduğunu düşünürsek tarihi bilgiler taşlar yerine oturmuş oluyor. Chp hükümeti ilk tanıyan oldu sanırım, ne acı. Rusya boşuna ekonomik bağımsızlık mücadelesi vermiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi Olsa Vicdalı Adammış Rabbım Hideyet Versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü