Kuzey Kore, 3 balistik füze daha fırlattı

Japonya ve Güney Kore, Kuzey Kore yönetiminin Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne 3 kısa menzilli balistik füze ateşlediğini duyurdu.

Kuzey Kore, 3 balistik füze daha fırlattı
Kuzey Kore, 3 balistik füze daha fırlattı
GİRİŞ 31.12.2022 10:57 GÜNCELLEME 31.12.2022 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kuzey Kore yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) yaptırımları ve uluslararası kamuoyunun tepkilerine rağmen füze denemelerine devam ediyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin Doğu Denizi'ne doğru 3 kısa menzilli balistik füze ateşlediği bildirildi. Füzelerin yerel saatle 08.00 civarında başkent Pyongyang'ın güneyindeki Kuzey Hwanghae bölgesinden fırlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Kuzey Kore'nin balistik füzeleri fırlatması, Kore Yarımadası'nın yanı sıra uluslararası toplumdaki barış ve istikrarı baltalayan ağır bir provokasyondur" ifadeleri kullanıldı. Bu durumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararının "açık bir ihlali" olduğu belirtildi. Kuzey Kore'nin füze denemesinin kınandığı açıklamada, denemelerin derhal durdurulması çağrısı yapıldı.

Japonya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, fırlatılan 3 füzenin yaklaşık 100 kilometre irtifada seyrettiği, yaklaşık 350 kilometre mesafe kat ettiği belirtildi. ABD Hint-Pasifik Kuvvetleri de Kuzey Kore'nin füze denemesinin bölgedeki ABD personeli ile Japonya ve Güney Kore için tehdit oluşturmadığını aktardı.

En son 23 Aralık'ta düze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore'nin bu yıl farklı menzillerde 70 füze ateşlediği belirtiliyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav kim bos bos denize atiyorsun yolla birkacini amarikaya bekliyoruz hadi yolla
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi bas seytan ABD müsluman ülkeleri isgal edip kalim ,sömürge yaptigin gibi yüregin varsa Kuzey Koreyede yapsana haa zaten ödekliginizi afganistanda dünyaya ilan ettiniz sizin gücünüz ancak gariban mazlum silahsiz müslumanlara yeter pis kafirler!!!
    Cevapla
  • Kali bek 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey kore canı sıkılınca füzeleri oyuncak sanıyor sanırım eğleniyor kendince körolacalar füze ye harcadığın parayı halkının refahına harcasan ya.
    Cevapla
  • TORNO14 1 yıl önce Şikayet Et
    Halki zaten refah icinde adamlarin parayla işi yok.hersey esit paylasim orada
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milletin açlıktan nefesi kokuyor, kendilerini süper güç falan zannediyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz