Seçimleri kaybeden devlet başkanı ABD'ye kaçtı!

Brezilya'da seçimleri kaybeden devlet başkanı Bolsonaro, koltuğunu devretmeden ABD'ye kaçtı.

Seçimleri kaybeden devlet başkanı ABD'ye kaçtı!
Seçimleri kaybeden devlet başkanı ABD'ye kaçtı!
GİRİŞ 31.12.2022 17:20 GÜNCELLEME 31.12.2022 17:21
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Brezilya'da yapılan son seçimden yenik ayrılan Başkan Jair Bolsonaro, görevi devretmesine iki gün kala ülkesini terk etti. Taraftarlarına cuma günü duygusal bir konuşma yapan Bolsonaro, cumartesi günü ABD'ye indi.  

Siyasetin ciddi şekilde tansiyonu yükselttiği Brezilya, 30 Ekim'de devlet başkanlığı seçimlerinin ikinci turu için sandık başına gitti. Seçim sonucunda sol görüşlü eski Devlet Başkanı Lula da Silva yüzde 50,9, aşırı sağcı mevcut Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ise yüzde 49,1 oy aldı.



TÖRENE KATILMAYACAK

Seçim sonucunu uzun süre kabul etmeyen mevcut Devlet Başkanı Bolsonaro, sandık sonuçlarının Yüksek Seçim Mahkemesi tarafından onaylanmasının ardından harekete geçti. Daha önce başkanlık görevini Lula'ya devretmeyeceğini duyuran Bolsonaro, pazar günü yapılacak törene katılmayacak.

Cuma günü iktidarı süresince yaptığı çalışmaları anlatan duygusal bir konuşma sonrası ülkeden ayrılan Brezilyalı devlet başkanına, Yardımcısı Hamilton Mourao'nun vekalet edeceği kaydedildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tasması Abd nin Elindeymiş Demekki...???
    Cevapla
  • şekerli 1 yıl önce Şikayet Et
    i İKTİDAR OLMADAN DİKTATÖRLÜK YAPAN BİZİM CİTY MUHALEFET de seçimi kazanamazsa ABD ffşleirni çekecek işe yaramazalşr diye.. Tükiyede kaç suriyeli oy kullanacak şidye yayagara yapanalra spruyyorum KAÇGAYRİ MÜSLÜM OY KULLANACAK onu söyleyin. 5 milyon üstü. neredeyse tamamı chp ye oy verecek. hınçak taşnak çeteleri günümüz pkk hariç.. uyan millet hainler ABD ebslemeleir muhalfet içinde iyice yuvalandı alçakça utanmadana rlanmadan tehditle rsavuuryoarla.r mesela GARO PAYLAN dene herif gibi o dha sıradan... hele bir de diğerleir konuşsa vaveyle koğpacak belsmeler etrefında.
    Cevapla
  • gökbörü 1 yıl önce Şikayet Et
    amerika artık senin oyunlarını dünyadaki bütün devletlerin halkları görüyor,şapkan yere düştü kelinide bütün dünya görüyor artık eeee etme bulma dünyası........
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim zilletcilerin yapacagıda aynısı olur aga babaların yanına kaçarlar
    Cevapla
  • Karesibey 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanlığı döneminde efendisinin emirlerie uydu. Maskesi düşüp Yeniden seçilemeyince de efendisinin avlusundaki kulübesine geri döndü. Bizdekilerin ABD ve Almanya'ya sığındığı gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!