Almanya'da şirketlerin işçi talebi krizlerle düşmeye devam ediyor

Enerji krizi, üretim için ara mal kıtlığı ve yüksek enflasyon, Almanya'da şirketlerin işçilere olan talebini yavaşlatıyor.

Almanya'da şirketlerin işçi talebi krizlerle düşmeye devam ediyor
Almanya'da şirketlerin işçi talebi krizlerle düşmeye devam ediyor
GİRİŞ 02.01.2023 16:06 GÜNCELLEME 02.01.2023 16:06

Almanya Federal İş Ajansı (BA), ülkedeki personel talebinin bir göstergesi olan BA İş Endeksi (BA‑X) aralık ayı verilerini açıkladı.

BA-X, aralıkta bir önceki aya göre 1 puan azalarak 127 puana geriledi. Aralık 2021'e göre 5 puan azaldı.

İş endeksi, BA'ya kayıtlı iş başvurularına dayanıyor. BA'ya göre, işçilere olan talep son aylarda gözle görülür şekilde zayıfladı.

Kayıtlı iş sayısı, madencilik ve enerji dışındaki tüm sektörlerde düştü. Kayıtta olan işlerin yüzde 22'si geçici işlerden, yüzde 13'ü nitelikli şirket hizmetlerinden geldi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak