Macron BM'de rezil oldu: Cumhurbaşkanı Aliyev'in siyaseti Paris'te deprem etkisi yarattı

Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi Agil Alesger, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) Ermenistan yanlısı bildiri takdim eden Fransa'nın niyeti gerçekleşmedi" dedi.

Macron BM'de rezil oldu: Cumhurbaşkanı Aliyev'in siyaseti Paris'te deprem etkisi yarattı
Macron BM'de rezil oldu: Cumhurbaşkanı Aliyev'in siyaseti Paris'te deprem etkisi yarattı
GİRİŞ 02.01.2023 21:06 GÜNCELLEME 02.01.2023 21:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

BMGK'nın 20-21 Aralık müzakerelerinden sonra Fransa, Laçın-Hankendi bölgesinde devam eden Azerbaycanlı protestocuların eylemlerini insanlık dışı olarak nitelendiren bildiri hazırladı, fakat Azerbaycan'ın yoğun diplomasisi sayesinde Paris'in isteği yerine getirilmedi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Azerbaycan Basın Konseyi Yönetim Kurulu üyesi, Yeni Çağ Medya Grubu Başkanı Agil Alesger, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve BM'deki Azerbaycanlı diplomatların dirayeti sayesinde 10 gün devam eden müzakereler sonucu Fransa, isteğinde başarılı olamadı ve bildiri kabul edilmedi" ifadelerini kullandı.

Süreci yakinen takip eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve müşavirleri ise tam mağlup olarak bildirinin düzenlenmiş son versiyonunu kabul etmediklerini bildiren Alesger, sözlerine şöyle devam etti:

"İşin ilginç yanı, Azerbaycan karşıtı bildiri kabul ettirmediğini düşünen Macron, bildirinin son halinin Ermenistan karşıtı olduğunu gördükten sonra bildiriyi tümüyle kabul etmekten vazgeçmiş. Hatta Fransa'nın BM'deki Daimi Temsilcisi de Paris'e çağırılmış. Yani Aliyev'in yürüttüğü siyaset Paris'de deprem etkisi yaratmış. Böylelikle bir kez daha Fransa ve onun gibi ülkelerin Azerbaycan ve Türkiye düşmanlığı ve bu birlik karşısında bir hiç oldukları kanıtlanmış oldu."

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Jk 19 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin önde giden sinsi düşmanı. Almanya ve Fransa.! Digerleri bunlarin yamağı.
    Cevapla
  • Savunan... 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron bizdeki zillet ittifakin karşiliğidir...
    Cevapla
  • KaraBela 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransız ürünleri bu ülkede neden halen var bunları tek tek ükeden çıkartın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk milleti iki asırdır öne ediği başını kaldırdı elhamdülillah. Allah ın izniyle dünya sayemizde refaha huzura kavuşacak.
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fransa heryerde turklere karsi gizli savas yurutuyor pkkyi ypgyi ermenistani turkiyenin dusmanlariyla kolkola hainlik yapiyor bu kokubozuk fransadan nefret ediyorum aslinda turkiye fransaya karsi net adimlar atmali mitin fransadaki olaylari ateslemeli
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Gizli mi??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Patnos'ta belediye araçlarının parçaları hurdacılarda aranıyor
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı