G7 Başkanlığı Almanya’dan Japonya’ya geçti, yeni zirvenin yapılacağı kent dikkat çekti

G7 (Yediler Grubu) adlı uluslararası birliğin Başkanlığı, Almanya’dan Japonya’ya geçti. Bu yılki G7 Zirvesi’nin, Mayıs ayında Japonya’nın 2. Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan kenti Hiroşima’da yapılacağı belirtildi.

G7 Başkanlığı Almanya’dan Japonya’ya geçti, yeni zirvenin yapılacağı kent dikkat çekti
G7 Başkanlığı Almanya’dan Japonya’ya geçti, yeni zirvenin yapılacağı kent dikkat çekti
GİRİŞ 04.01.2023 16:14 GÜNCELLEME 04.01.2023 16:14

Avrupa Birliği’nin de temsil edildiği ve 7 üye ülkenin (Almanya, ABD, İngiltere, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada) dünya zenginliğinin yaklaşık yarısı ile dünya nüfusunun yüzde 10'unu oluşturduğu G7’nin Başkanlığı, 2023 yılının başlamasıyla Almanya’dan Japonya’ya geçti.

G7 Başkanlığı sebebiyle bugün video mesaj paylaşan Japonya Başbakanı Fumio Kishida, 2023 yılında G7 Zirvesi’nin 19-21 Mayıs tarihleri arasında kendi memleketi Hiroşima’da yapılacağını belirterek konuşmasında şunları kaydetti;

“Kovid-19 salgınını deneyimleyen ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik uluslararası düzenin temellerini sarsan saldırganlığıyla karşı karşıya kalan uluslararası toplum, şimdi tarihi bir dönüm noktasında. G7, statükoyu güç kullanarak veya nükleer silah veya kullanımı tehdidiyle değiştirmeye yönelik her türlü tek taraflı girişimi kesinlikle reddeder ve hukukun üstünlüğüne dayalı uluslararası düzeni destekler. Görüşmeleri Başkan olarak yöneteceğim ve G7'nin güçlü kararlılığını tarihsel önemiyle dünyaya göstereceğim.”

ABD ZİYARETİ

ABD yönetimi, dün açıklama yaparak Başkan Joe Biden’ın, Japonya Başbakanı Fumio Kishida’yı 13 Ocak Cuma günü Beyaz Saray'da ağırlayacağını duyurdu. Açıklamada Başkan Biden’ın, Kishida’nın G7 Başkanlığı yönetimine tam destek verdiği belirtildi.  

ABD, 2. Dünya Savaşı sırasında 6 Ağustos 1945 tarihinde Hiroşima'ya ve 9 Ağustos'ta Nagasaki'ye iki ayrı atom bombası atmış, Japonya İmparatoru Hirohito 'düşmanın zarar verme gücü gerçekten hesaplanamaz olan yeni ve en acımasız bir bomba kullanmaya başladığını' belirterek ülkenin teslim olduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: DHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Yunanistan'da arka arkaya iki deprem
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!