Pakistan ile Çin işbirliğini hızlandırıyor

Pakistan Başbakanı Şerif ile Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Keqiang, iki ülke arasındaki işbirliğinin hızlandırılmasında mutabık kaldı.

Pakistan ile Çin işbirliğini hızlandırıyor
Pakistan ile Çin işbirliğini hızlandırıyor
GİRİŞ 05.01.2023 17:24 GÜNCELLEME 05.01.2023 17:24

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li Keqiang, iki ülke arasındaki işbirliğinin hızlandırılmasında mutabık kaldı.

Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Şerif, Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li ile kapsamlı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Şerif ve Li, iki ülke arasındaki işbirliğinin hızlandırılmasında mutabık kaldı.

Şerif, Kasım 2022’de Çin’e yaptığı ziyarete atıfta bulunarak, İslamabad’ın Pekin ile yakın ilişkilerini geliştirme konusundaki kararlılığının altını çizdi ve ülkesinin Çin’in temel çıkarlarına olan sarsılmaz desteğini yineledi.

Bölgesel meselelerin de ele alındığı görüşmede Şerif, Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru’nun (CPEC) zamanında tamamlanmasının önemine işaret etti.

Şerif, İslamabad’ın Çinli yatırımcılara tamamen güvenli ve elverişli iş ortamı sağlayacağı konusunda Li’ye güvence verdi.

EKONOMİK REFAH VURGUSU

Çin Devlet Konseyi Başbakanı Li ise İslamabad’ın sadece bir stratejik dost olmadığını vurgulayarak, Pakistan’ın istikrar ve ekonomik refahının bölge ve Çin için çok önemli olduğunu belirtti.

Li, Çin’in daima Pakistan ile dayanışma içerisinde olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Türk SİHA'lar başrolde: Türkiye, Afrika ülkelerinin devlet gücünü artırıyor!