İngiltere'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde: Hastalar otellere gönderiliyor

İngiltere’de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde. Hastaneler ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak için acil tedavi gerekmeyen hastaları otellere yolluyor.

İngiltere'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde: Hastalar otellere gönderiliyor
İngiltere'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde: Hastalar otellere gönderiliyor
GİRİŞ 06.01.2023 12:14 GÜNCELLEME 06.01.2023 15:09
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İngiltere’de sağlık sistemi alarm veriyor. İngiltere'nin çeşitli bölgelerindeki hastaneler, ihtiyaç duyulan yatakları boşaltmak amacıyla hastaları otellere taşımaya başladı. Acil tedaviye ihtiyaç duymayan ancak sosyal bakıma ihtiyaç duyan hastalar için oteller kullanılıyor.

EN ZORLU KIŞ

İngiltere'de hastaların ambulans bekleme süreleri ve acil servislerdeki bekleyişi rekor seviyelere ulaşırken hastanelerdeki yüksek yatak doluluk oranlarıyla sağlık sistemi bugüne kadarki "en zorlu kışı" yaşıyor.

Hastaların otellere yerleştirilmesi İngiltere’de koronavirüs krizinde yaygın olarak kullanılan bir yöntemdi.

İngiltere'de doktorlar, Başbakan Rishi Sunak'a parlamentonun Noel tatiline son vererek, Ulusal Sağlık Sistemindeki (NHS) krize ilişkin "acil toplantı" yapılması çağrısında bulunmuştu.

İLAÇLARDA KITLIK UYARISI

İngiltere'de eczaneler birliği, grip ve türevi solunum yolu rahatsızlıklarında artışın yaşandığı kış aylarında "öksürük ve soğuk algınlığı ilaçlarında kıtlık" uyarısında bulundu.

İngiltere Bağımsız Çoklu Eczaneler Birliği (AIMp) Başkanı Dr. Leyla Hannbeck, eczacıların en temel ve yaygın soğuk algınlığı ve grip ilaçlarını temin etmek için mücadele verdiğini belirtti.

Hannbeck, reçetesiz satılan ilaçlar arasında yer alan boğaz pastilleri, öksürük ilaçları ve bazı ağrı kesicilerde tedarik sorunu olduğunu; daha önce bu düzeyde bir ilaç kıtlığı görmediklerini söyledi.

Bu kış soğuk algınlığı ve grip vakalarındaki artış nedeniyle söz konusu ilaçlara talebin yüksek olduğunu aktaran Hannbeck, eczanelerdeki ilaç eksikliğinin sağlık sistemi üzerindeki baskıyı artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.

KAYNAK: AA, GUARDİAN
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 22
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Olan garibana, etnik olarak ingiliz olmayanlara ve mültecilere olur.
    Cevapla
  • Bekir öztürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde size hayran olan bir kesim var Onlara vatandaşlık verin Sizin herşeyinizi düzeltirler. Bizim ülkemize Kasıtlarımı var. Heykelden başka yaptıklarını görmedik...
    Cevapla
  • izmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere gene covit oyunlarına devam ediyor nede olsa deccal ailelerin merkezi,,plandemi bitmesin bunun üzerinden insanlığa zulüm etmeye devam edelim diyorlar
    Cevapla
  • sebep ne 1 yıl önce Şikayet Et
    dünden bugüne buna sebep ne? yada bir yıl öncesine göre yada iki yıl öncesine göre? ingilterenin nüfusu birdenbire beşe mi katlanmış? mantıklı bir açıklaması yok.
    Cevapla
  • Tek gözlü balik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada yeni bir hastanede rotgen cihazi bozuk cali$miyormu$´zaten rotgen icin dört veya sekiz hafta önce randevu alman gerekiyor´hemen cektirip alman asla asla mümkün degil.Bu 50 sene öncede böyle idi ve bu hastane tabiki rotgen icin gelenleri ba$ka bir hastaneye yolluyor ve yolladigi hastanede diyorki bütün muayenlerinizi burda yaparsaniz rotgen cekeriz´yani kan alma´akla gelen her$eyi yapiyorlar tabiki iki katida para aliyorlar.Türkiyede her$ey degi$ebilir ama kafalar asla degi$mez.Bir ülke ingiltere gibi ba$ka bir ülkede Türkiye gibi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Tokat depremi sonrası kritik uyarı! 'Ateş çemberi gibi' diyerek bir ilimize dikkat çekti!