Kevin McCarthy, 15. turda Temsilciler Meclisi Başkanı seçildi

ABD'de Kevin McCarthy 15'inci turda Temsilciler Meclisi Başkanı olarak seçildi. Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, yemin ederek görevine başladı.

GİRİŞ 07.01.2023 08:44 GÜNCELLEME 07.01.2023 16:02
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde yapılan 15'inci tur oylamasının ardından meclisin yeni başkanı seçilen Cumhuriyetçi Kevin McCarthy oldu.

Cumhuriyetçi Kevin McCarthy, yemin ederek görevine başladı.

BİDEN'DAN TEBRİK

Bu arada, ABD Başkanı Joe Biden, McCarthy'yi tebrik etti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, McCarthy'yi tebrik ederek, "ABD halkı, liderlerinden kendi ihtiyaçlarını her şeyin üstünde tutacak şekilde ülkeyi yönetmesini bekliyor ve şimdi yapmamız gereken de bu" değerlendirmesini yaptı.

Cumhuriyetçilerle çalışmaya hazır olduğunu ve Cumhuriyetçilerden de bunu beklediğini kaydeden Biden, "Temsilciler Meclisinin liderliği artık kararlaştırıldığına göre, bu sürecin başlamasının zamanı geldi" ifadesini kullandı.

14 TURDA CUMHURİYETÇİLER ARASINDA GERİLİM YAŞANDI

ABD'de Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde başkanlık seçimlerinin 14'üncü oylamasında McCarthy ile partili muhaliflerin arasında çıkan tartışmada tansiyon yükselmişti.

Kazanmak için gerekli çoğunluğu sağladığını düşünen McCarthy, oylamayı yeniden kaybetmesi üzerine yaşadığı hayal kırıklığıyla partili muhaliflerin oturduğu sıralara doğru yönelmişti.

Bu sırada, partili muhaliflerin başını çeken Cumhuriyetçi Matt Gaetz, McCarthy'e parmak sallayarak tepki göstermişti.

McCarthy yerine dönerken başka bir Cumhuriyetçi isim muhalif partililere bağırmaya başlamış, bir diğer parti mensubu susturmak için ağzını kapattığı arkadaşını geri çekmeye çalışmıştı.

MCCARTHY KİMDİR?

1965 doğumlu Kevin McCarthy, ilk kez 2006'da Cumhuriyetçi Parti'den Kongre üyesi seçilmişti. İş insanı olan Kaliforniyalı siyasetçi, 2018'den bu yana Temsilciler Meclisinde Cumhuriyetçilerin azınlık lideri olarak görev yapıyordu.

Trump'ın sıkı destekçilerinden McCarthy, 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına itirazında Trump'ın yanında yer almıştı. Daha sonra seçimlerin meşru olduğunu kabul eden Cumhuriyetçi siyasetçi, 6 Ocak 2021'de Kongre binasına gerçekleştirilen saldırıyı da kınamıştı.

KAYNAK: HABER7
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    küreseIciIere tüm dünya savaş acmaIı. gec kaIdıktan s0nra ah etmek nafiIe
    Cevapla
  • talhaa 1 yıl önce Şikayet Et
    sen ve senin gibi maddeyi ilah edinenler yüzünden bu dünya bu kadar çekilmez halde... hemen orta çağ zihniyeti diyede arkadaşa yaftayı vurmuşsun... bence esas sen ve senin gibi incir çekirdeği kadar bile beyni olmayanlar anlıyamazsınız... kendini akıllı zanneden zavallılar sizi
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilik ve globalizm çok güzel bir şey bütün dünya bundan faydalanıyor hepimiz globalizm sayesinde zenginleştik kusura bakma ama sen ve senin gibi düşünen ortaçağ zihniyetli Fınduk beyinler buna anlamazlar anlayamazlar!
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    hadi tramp sök şu küreselcilerin dalağını böbregini
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi