Yunan yayın kuruluşlarından MEGA TV'de, Yunanistan'ın Ege Denizi'nde karasularını 12 deniz miline çıkarma olasılığı konuşuldu.

Çevirisinin Youtube kanalı WOS tarafından yapıldığı yayında, Yunanistan’ın karasularını genişletmek için Türkiye'de bir kaos oluşmasını beklediği vurgulandı.

YUNANİSTAN'DA GÜÇLÜ HÜKÜMET, TÜRKİYE'DE SİYASİ KAOS BEKLİYORLAR

Yunanistan'da yapılacak seçimde güçlü bir hükümetin çıkması durumunda ve Türkiye'nin ise siyasi bir kargaşa içine girmesi halinde Yunan hükümetinin Ege Denizi'nde karasularını 12 mile çekilebileceği belirtildi. 

"HER ŞEY AYARLANDI"

Yunanistan'ın Türkiye'nin siyasi kaosa girmesini beklediğini söyleyen Yunan gazeteci Christina Korai, "2 ay önce bu yayında ne demiştik hatırlayın. Her şey ayarlandı, sadece cumhurbaşkanlığı kararnamesi gerekiyor. Bu uygulayabileceği bir haktır, kimseye sormamıza gerek yoktur. Ancak bu genişleme Girit'in güneyiyle ilgili. Ege'den de bahsediyoruz. Ana odak noktası burası. Bu yüzden seçimlerden sonra olmasını bekliyoruz. O zaman yapılacak." dedi.

Kaynak: Haber7

Yorumlar 154 Yorum Var
  • Barış 10.01.2023 10:43
    Yunanlıların umudu 6 lı masa
  • toprak 09.01.2023 19:50
    türkler birbiri ile lidelik mücadelesi eder ama düşmana herdaim tek yumruk olur. 6lı veya reis değil mesele... geçmen gereken türk halkı her türlü atina selanik bizim olur. yeniden topraklarımız genişlemeye başlayacak.
  • İ oğlu 09.01.2023 19:44
    Sıkyyosa çıkartın bu sefer içimizdeki İstanbul’dan başlayarak bütün pontosluları ya denize yada size yollayacağız.
  • Yenibosnalı lo 09.01.2023 19:26
    Yunanlıların umudu 6 +1 lı masa .
  • Turco 09.01.2023 19:01
    Hele bir deneyin. Hadi bir deneyin nasıl yapıyormuşsunuz. Gökten taş yağsa, ve hatta HDPkk tek başına iktidar olsa bile yine de size bu ülkeyi yönetmeye fırsat vermeyiz. Ya Ölüm, ya Özgürlük. Ortası yok bu işin.
Daha fazla yorum görüntüle