Avrupa devi İngiltere'de sağlık sistemi çöktü!

Avrupa devi İngiltere'de sağlık sistemi resmen çökmüş durumda... İngiliz vatandaşlar ambulans bile bulmakta zorluk çekerken hastanelerin uygulanan tedavilerde yetersiz kaldığı söyleniyor.

GİRİŞ 09.01.2023 07:36 GÜNCELLEME 09.01.2023 09:21
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

İngiltere'de sağlık sistemi çökme noktasına geldi. Saatlerce ambulans beklemek zorunda kalan İngilizler çaresizlikten ne yapacaklarını şaşırdı.

Onlardan biri de 79 yaşındaki Pamela Rolfe. Kalçasını kıran Rolfe, acil servisi aradı. Yetkililer tarafından ambulans olmadığı söylenince yaşlı kadının yakınları kendi imkanlarıyla onu hastaneye ulaştırmaya çalıştı.

Aile, yaşlı kadını önce ütü masasıyla taşımayı denedi. Ancak olmayınca bu kez çareyi çöp kutusu kapağında buldu. Rolfe, sedye yerine çöp kutusu kapağıyla minibüse taşındı oradan da hastaneye götürüldü.

Yaşlı kadına düştükten sekiz saat sonra Wrexham Maelor Hastanesi'nde bir yatak verildi ve ertesi gün ameliyat edildi.



2 GECE SANDALYEDE BEKLEDİ

Hull bölgesinde bir kadın mide ülseri şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Ancak yer bulamayan kadın iki gece sandalye üzerinde yatmak zorunda kaldı.

Yer açılınca kadın yatağa alındı. Monmouth bölgesinde ise Steven Parsons isimli adam, 83 yaşındaki büyükbabasını hastaneye götürebilmek için ambulans istedi. Ancak yetkililer Parsons'dan hastasını kendi götürmesini istedi.

Parsons, büyükbabasını hastaneye götürdü ancak yaşlı adam otoparkta kalp krizi geçirdi. Şans eseri krizi atlatan yaşlı adam, tedavi altına alındı.

İngiliz Daily Mail gazetesi çökme noktasna gelen sistemle ilgili yayımladığı haberde grev, personel sayısının hastalıklar nedeniyle neredeyse yarıya inmesine değindi.

"DURUMUNUZ ÖLÜMCÜL DEĞİLSE HASTANEYE GELMEYİN"

Ülkede yoğunlukla baş edemeyen bazı hastaneler 'olağanüstü durum' ilan ederken, hastanelerin çoğu, hastalarına, 'ölümcül bir durumları yoksa acile gelmemelerini' tavsiye ediyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliği çok güzel bir kuruluş Ingiltere kraliyeti AB çıkıp ülkesine ve ülke ekonomisine maximun zarar verdiler!
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu görüntüler aklı iki karış havada Avrupa hayranı mandacıları haddinden fazla rahatsız ediyor. Bu cahil güruh hayal kırıklığına uğruyor.
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    Kötüye bir şey olmaz Baksınlar başının çaresine
    Cevapla
  • viyana68 1 yıl önce Şikayet Et
    her aladan işçi yada meslek erbabı yok değil. sorun köle gibi az ücrete çalıştırılmak isteniyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    milletimize söylüyorum devletinizin kıymetini bilin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü