Tayvan'dan Çin'in askeri tatbikatına kınama

Tayvan, ada çevresinde Çin'e ait 57 hava aracının tespit edildiğini belirterek Çin'in gerçekleştirdiği askeri tatbikatı kınadı.

Tayvan'dan Çin'in askeri tatbikatına kınama
Tayvan'dan Çin'in askeri tatbikatına kınama
GİRİŞ 09.01.2023 13:10 GÜNCELLEME 09.01.2023 13:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin, bir aydan az bir kısa süre içerisinde Tayvan çevresinde yeni askeri tatbikat gerçekleştirdi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, son 24 saatte ada çevresinde Çin'e ait 57 hava aracı ile 4 donanma gemisinin tespit edildiğini duyurdu.

Tayvan lideri Tsai Ing-wen'in ofisinden yapılan açıklamada, tatbikatın şiddetle kınandığı belirtilerek, Tayvan Boğazı ile bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının hem Tayvan hem de Çin'in ortak sorumluluğu olduğu ifade edildi.

Tayvan'ın pozisyonunun çok net olduğu ve çatışmaları tırmandırmayacağı kaydedilen açıklamada, Tayvan’ın egemenliğini ve güvenliğini kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceği aktarıldı.

Açıklamada, Tayvan ordusunun, Tayvan Boğazı ve çevresindeki durumu kontrol altında tuttuğu ve soğukkanlılıkla karşılık verdiği ifade edildi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı Doğu Harekat Alan Komutanlığı, dün Tayvan çevresinde denizde ve havada saldırılara odaklanan ortak muharebe tatbikatları düzenlediğini duyurmuştu. Açıklamada, tatbikatın ordunun ortak muharebe gücünü test etmek ve dış güçlerin kışkırtıcı eylemlerine kararlı bir şekilde yanıt vermek amacıyla gerçekleştirildiği belirtilmişti.

Çin, 25 Aralık’ta Tayvan çevresinde 71 hava aracı ve 7 gemiyle askeri tatbikat düzenlemişti.

Pekin yönetimi, Tayvan'ın Çin’in bir parçası olduğunu savunurken, Çin ile egemenlik ihtilafı yaşayan Tayvan ise "bağımsız bir ülke" olduğunu belirtiyor.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani dünya boşlukta dönüyordu? Diken üstündeymiş
    Cevapla
  • Öktem 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika dünya nüfusunu savaşlar ve dolar ile azaltma peşinde şeytan mesaide
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında Çin o işi bitirir kanaatindeyim.
    Cevapla
  • Vanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd onların da şavaşmasını ister. Korede davaş çıkmasını ister. Kendi ülkesi hariç hertarafta savaş çıksın ister. Silah satar.
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be Cin Putinin KIRIMI Isgal ettiginin 2023 verisyonunu yaptda ABD VE AB gücünü cesaretini görsünler bedavdanda tatbikat yapmaya gerek yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'