Almanya idam cezaları nedeniyle İran'ı kınadı

Alman hükümeti, İran'da protestolarla bağlantılı 2 kişinin daha idam edilmesine tepki gösterdi.

Almanya idam cezaları nedeniyle İran'ı kınadı
Almanya idam cezaları nedeniyle İran'ı kınadı
GİRİŞ 09.01.2023 22:51 GÜNCELLEME 09.01.2023 22:51

Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Berlin'de yaptığı açıklamada, "Alman hükümeti, İran rejiminin idam cezasını bir baskı aracı olarak kullanmaya devam etmesini mümkün olan en güçlü ifadelerle kınamaktadır." dedi.

Tahran hükümetine "bir kez daha ve acilen" daha fazla idam cezası vermemesi ve idam cezasını derhal kaldırması çağrısında bulunan Hebestreit, müttefiklerle İran üzerindeki baskının daha da arttırılacağını söyledi. Hebestreit, "İran'a, haksız yere hapsedilen herkesi gecikmeksizin serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz." ifadesini kullandı.

İRAN'DA 4 KİŞİ İDAM EDİLDİ

İran'ın başkenti Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyelerince gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini 16 Eylül'de yaşamını yitirdi. Emini’nin ölümü üzerine memleketi Sakkız’da 17 Eylül’de başlayan gösteri, ülke geneline yayılarak yönetim karşıtı protestolara dönüştü.

Protestolarda yüzlerce gösterici hayatını kaybederken on binden fazla gösterici ise gözaltına alındı. Gösteriler sonrası onlarca kişi idamla yargılanırken, haklarında idam cezası verilen Muhsin Şikari'nin cezası 8 Aralık'ta, Mecidrıza Rahneverd'in 12 Aralık'ta ve Muhammed Mehdi Keremi ile Seyid Muhammed Hüseyni'nin cezası ise 7 Ocak'ta infaz edildi.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"