Almanya'dan skandal açıklama! Dışişleri Bakanı, Rumlara yanaştı: Sizin tarafınızdayız...

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nden mevkidaşıyla basın toplantısı gerçekleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, "Almanya sizin tarafınızda, Kıbrıs'ta iki devletli çözüm söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 10.01.2023 07:37 GÜNCELLEME 10.01.2023 09:39
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün söz konusu olmayacağını savundu.

Baerbock ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Berlin'de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

"ALMANYA SİZİN TARAFINIZDA DURUYOR"

Görüşmede, Kıbrıs konusunun ele alındığını aktaran Baerbock, "Almanya, sıkı bir şekilde sizin tarafınızda duruyor. Bir çözüm sadece BM kararlarına dayalı olabilir. Kıbrıs'ta iki devletli çözüm söz konusu olamaz." ifadesini kullandı.

Baerbock, Kıbrıs meselesinde sadece Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına dayalı bir çözüm olabileceğini vurgulayarak, GKRY'yi yeni önerilerde desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

İRAN'IN BERLİN BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINA ÇAĞRILDI

İran'daki duruma da değinen Baerbock, İran'da sadece protestolara katıldıkları için 2 kişinin daha idam edildiğini aktararak, "Halkına gözdağı vermek için kendi gençliğini katleden bir rejimin geleceği yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Baerbock, İran'ın kendi halkına yönelik acımasızca baskı yapmasının ve 2 kişinin idam edilmesinin sonuçsuz kalmayacağını açıkça ifade etmek için İran'ın Berlin Büyükelçisi'nin bir kez daha Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bilgisini paylaştı.

"BREZİLYA HALKIYLA VE KURUMLARIYLA DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ"

Brezilya'da eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerinin Ulusal Kongre, Devlet Başkanlığı Sarayı ve Yüksek Mahkeme'ye baskın düzenlemesiyle ilgili de Baerbock, bunun Brezilya demokrasisinin kalbine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, saldırıyı kınadığını söyledi.

"Dünyanın neresinde olursa olsun demokrasilere saldırılırsa, bu her zaman özgürlüğümüze ve değerlerimize yönelik bir saldırıdır." diyen Baerbock, bundan ötürü özgür ve adil seçimlerde yeni hükümeti seçen Brezilya halkıyla ve kurumlarıyla dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 174
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da çok Türk var dikkat etsinler
    Cevapla
  • Aytekin 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman korursun yanında olduklarını, ilk kaçacak sizsiniz
    Cevapla
  • Egeli milliyetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuda Almanya'nın hiç söz hakkı yok, hele bu ABD ajanı sürtüğün. Eski Yugoslavya'da, ayırımcıları destekleyerek, Hırvatistan ve Slovenya'nın kurulmasını sağladılar. Kıbrıs, Adalar gibi, Türk toprağındır.
    Cevapla
  • Said 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede o kadar darbe oldu o zaman neredeydiniz. Sahte demokratlar. Sizin özgürlük anlayışınız herşeyin sizin istediğiniz gibi olmasıdır ama bunun adı Cumhuriyet değil Faşizmdir.
    Cevapla
  • MK4477 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs da 2 devlet olmayacaksa tüm ada Türklerin olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun
İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç Hakk'a yürüdü