Fransa'da doktorlar isyan etti: Stetoskoplarını fırlattılar

Sağlık sisteminin alarm verdiği Fransa’da greve giden doktorlar bu kez de şartlarının iyileştirilmesi için stetoskop fırlattı...Muayene ücretlerinin artırılmasını talep eden doktorlar 10 günlük greve gitmişti...

Fransa'da doktorlar isyan etti: Stetoskoplarını fırlattılar
Fransa'da doktorlar isyan etti: Stetoskoplarını fırlattılar
GİRİŞ 10.01.2023 11:28 GÜNCELLEME 10.01.2023 11:36

Fransa'da pratisyen hekimler, iş koşullarının kötüleşmesini ve yetersiz sağlık hizmetlerini protesto etmek için stetoskoplarını bıraktı.

DOKTORLAR GREVDE

Fransa'da serbest çalışan pratisyen hekimler, Sağlık Bakanlığı ile muayene ücreti konusunda anlaşamadığı için 26 Aralık'ta greve gitmişti. 26 Aralık'ta başlayan grev 8 Ocak'ta sona ermişti.

STETOSKOPLARINI FIRLATTILAR

Ancak doktorların öfkesi dinmedi. Fransız doktorlar Chartres şehrinde eylem yaparak stetoskoplarını fırlattı. Doktorların talebi muayene ücretlerinin iki katına çıkarılarak 25 eurodan 50 euroya yükseltilmesi.

SAĞLIK BAKANI KINAMIŞTI

Fransa Sağlık Bakanı François Braun, 26 Aralık'ta bir basın açıklamasında, özel muayene ofislerininin grev kararıyla birlikte kapatılmasını kınamış ve Fransa'da acil servislerin "kritik bir durumda" olduğu bir dönemde pratisyenlere "sorumluluk ruhunun" hakim olması çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil