Libya'nın duruşu Yunanistan'ı çıldırttı: Türkiye ile ortak yanıt vermişlerdi!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının, "SANCO SWIFT" isimli sismik araştırma gemisinin Girit'in güneyi ve batısında yürüttüğü araştırma faaliyetlerine Libya’nın verdiği tepkiye, sözlü notayla yanıt verdiği bildirildi.

GİRİŞ 11.01.2023 01:54 GÜNCELLEME 11.01.2023 09:41
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Yunan basınının diplomatik kaynaklara dayandırdığı habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Atina Büyükelçiliğine sözlü nota verdi. Notada, "SANCO SWIFT" isimli sismik araştırma gemisinin faaliyet yürüttüğü Girit'in güneyi ve batısının, Yunanistan'ın yetki alanında olduğu ileri sürüldü.

Türkiye ve Libya arasında imzalanan mutabakat muhtıralarının, Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle tanınmadığının, Libya'nın Atina Büyükelçiliğine iletildiği kaydedildi.

LİBYA, GİRİT'İN GÜNEYİNDE SİSMİK ARAŞTIRMA GİRİŞİMİ NEDENİYLE YUNANİSTAN'I KINAMIŞTI

Libya Dışişleri Bakanlığı, 7 Aralık 2022'de, Atina yönetiminin, Akdeniz'de Libya ve Yunanistan deniz sınırlarında, petrol ve doğal gaz arama ve sondaj faaliyetleri için uluslararası şirketlerle anlaşma yapmasını kınamıştı.

Libya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan'ın, ülkede yaşanan "krizi fırsat bilerek" deniz yetki alanları konusunda kendi tutumunu Libya’ya dayatmak hedefiyle tartışmalı bölgelerde sismik araştırma yapmak için uluslararası şirketlerle anlaştığı kaydedilmişti.

TÜRKİYE VE LİBYA, YUNANİSTAN'A ORTAK YANIT VERMİŞTİ

Türkiye ve Libya, aralarında imzalanan hidrokarbon ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması mutabakatlarından duyduğu rahatsızlığı Birleşmiş Milletler'e (BM) ileten Yunanistan'a, geçen yıl aralık ayında ortak yanıt vermişti.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Libya'nın BM Daimi Temsilcisi Taher El-Sonni’nin BM Genel Sekreterliğine gönderdiği mektupta, Yunanistan'a, "iki komşu ülkenin egemen kararlarına saygı duyması" çağrısı yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 39
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Mico kokunu kaziyacagiz almanyadan aldigin sadakayla karnini doyuruyorsun reis emiri verdimi isiniz bitti
    Cevapla
  • canturk 1 yıl önce Şikayet Et
    iyice kudurdu bu yunan itleri sahiplerine guveniyorlar ama Turk tokmagi kafalarina inecek az kaldi
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan neye göre Girit adasının etrafında 12 mil ilan edecekmiş , Libya'nın 200 deniz mili deniz yetki sahasına mütecavizde bulunamaz . Bulunursa karşısında Türk Ordusunu bulur .
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaşınma Yunannn kaşınma... Seçim var diye popülizm yapma.. Sonra acıdı deme...
    Cevapla
  • ÜLKÜCÜ ADAM 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya bizden başka dostun yok oyunu ona göre oyna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...