190 mürettebatlı Japon destroyeri denizde mahsur kaldı

Japonya'da Deniz Öz Savunma Kuvvetlerine (MSDF) ait 190 mürettebatlı ve 4 bin 550 ton ağırlığındaki MSDF destroyeri Yamaguçi açıklarında yaşadığı pervane hasarı sonrası denizde mahsur kaldı.

190 mürettebatlı Japon destroyeri denizde mahsur kaldı
190 mürettebatlı Japon destroyeri denizde mahsur kaldı
GİRİŞ 11.01.2023 09:40 GÜNCELLEME 11.01.2023 09:40

Japonya Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, pervanesi hasar alan destroyerin, deniz yatağındaki bir kayaya çarpmış olabileceği tahmin ediliyor.

190 mürettebatlı ve 4 bin 550 ton ağırlığındaki MSDF destroyeri, olay sonrası denize yakıt sızdırdı.

Olayda yara alan olmazken destroyer olay yeri yakınlarına demir attı.

Destroyer Kaptanı Aizawa Kazumi, olası bir mesleki ihmal durumuna yönelik soruşturma sürecinde Japonya Sahil Güvenliği ile işbirliği yapılacağını belirtti.

RUTİN BAKIM SONRASI TEST SÜRÜŞÜNDEYDİ

22 yıldır hizmet veren, 151 metre uzunluğunda ve 17,4 metre genişliğindeki destroyerin, güneybatıdaki Hiroşima tersanesinde rutin bakım sonrası test sürüşünde olduğu bildirildi.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı