Suriye'den açıklama: Türkiye çekilmeden gerçek bir normalleşme mümkün değil

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını sona erdirmeden ilişkilerin gerçek manada normalleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mikdad, Türkiye'nin muhalif gruplara verdiği desteği durdurmasını istedi.

Suriye'den açıklama: Türkiye çekilmeden gerçek bir normalleşme mümkün değil
Suriye'den açıklama: Türkiye çekilmeden gerçek bir normalleşme mümkün değil
GİRİŞ 14.01.2023 19:31 GÜNCELLEME 14.01.2023 20:06
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad (Faisal Mekdad), İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'la basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'yle son dönemde artan temasları değerlendiren Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığını sona erdirmeden ilişkilerin gerçek manada normalleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Mikdad, Türkiye'nin muhalif gruplara verdiği desteği de durdurmasını istedi.

İranlı Bakan, Mikdad'la basın toplantısı öncesi Beşar Esad'la görüştü.

OLASI ESAD-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Suriye Dışişleri Bakanı Mikdad ayrıca, Esad ile Erdoğan arasındaki olası görüşmenin, iki ülke arasında anlaşmazlığa neden olan sebeplerin ortadan kaldırılmasına bağlı olduğunu dile getirdi.

İRANLI BAKAN: TÜRKİYE-SURİYE DİYALOĞU BÖLGE İÇİN OLUMLU

İranlı Bakan Hüseyin Emir Abdullahiyan ise, Türkiye ile Suriye arasındaki herhangi bir diyaloğun, iki ülke ve bölgenin yararına olumlu bir adım olduğuna inandığını aktardı.

ESAD DA AYNI İKİ ŞARTI SUNMUŞTU

Suriye rejimi lideri Beşar Esad da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Türkiye'yle yapılan görüşmelerde somut sonuçlara ulaşılması için, Ankara'nın Suriye'ye yönelik askeri operasyonları ve muhalif gruplara verdiği desteği sona erdirmesi gerektiğini ifade etmişti.

Esad'dan dikkati çeken Türkiye açıklaması: İki şartını duyurduEsad'dan dikkati çeken Türkiye açıklaması: İki şartını duyurdu

ŞUBAT BAŞINDA İKİNCİ GÖRÜŞME OLACAK

Ankara ile Şam arasında normalleşme süreci Rusya'nın da girişimleriyle son 6 aydır yoğun bir hız kazandı. İstihbarat birimlerinin görüşmeleri devam ederken, 11 yıl sonra bakanlar düzeyinde ilk somut adım 28 Aralık'ta atıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan; Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile Rusya Federasyonu ve Suriye istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi. İkinci görüşmenin Şubat ayı başında, dışişleri bakanları düzeyinde olması bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • adiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence saçma, bir Bayraktar ile Sarayları vurun. Rusya birşey yapmaz. Suriyenin tamamını kontrol edip Türkiyeye bağlamak kaçınılmaz. Bu katilerin eylemlerine son verme zamanı.
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli güya yetkililerin kendilerini bir adam zan etmesine güldüm. zan ediyorlar ki, suriyenin yüzde onu bile olmadan zulümle yönettikleri bu toprak kendilerinin. rus ayısının eteğinin altında saklanan bu alçaklar, bütün yabancı güçler çekilsin desin bakalım. bak o zaman suriye muhalefeti denen asıl suriye sizi bir kaşık suda boğuyormu boğmuyormu. rusya ile yapılan görüşüyormuşuz haberlerini fazla ciddiye almışlar da bize şart koşar olmuşlar. gel de gülme.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    anlaşma falan zaten , kafanızı yormayın , biz sizin temizlemediğiniz pkk ypg yi oralardan temizleriz ordada otururuz gücün yetiyorsa gel çıkar , ama nerfde sende o güç şam ın sokaklarına sıkışmışssın konuşuyorsunuz , sizin bi geleceğiniz yok , sen bizi karşına alarak kendi ülkeni bu hale soktun zaten ,
    Cevapla
  • Sahipkıran 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce abd yi rusyayı ve iranı çıkar sonra bizden talep et, nemrut torunu...
    Cevapla
  • Hakikat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersiniz şehit kanıyla sulanan topraklar vatan oldu artık yine kan ile verilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!