İsrail: İran, 4 nükleer bomba yapacak güçte

İsrail Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi, İran'ın dört nükleer bomba üretmeye yetecek kadar zenginleştirilmiş maddeye sahip olduğunu iddia etti.

İsrail: İran, 4 nükleer bomba yapacak güçte
İsrail: İran, 4 nükleer bomba yapacak güçte
GİRİŞ 14.01.2023 23:24 GÜNCELLEME 14.01.2023 23:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'ın haberine göre, 16 Ocak'ta görev süresi dolacak Kohavi, medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Kohavi, gazetecilerle buluşmasında "İran bugün üçü yüzde 20, biri yüzde 60 seviyesinde olmak üzere 4 nükleer bomba üretmeye yetecek kadar zenginleştirilmiş malzemeye sahip." dedi.

İran'a saldırı planları üzerinde çalışıldı

İran'daki nükleer tesisleri tahrip etmek amaçlı geçen yıl üç saldırı planı üzerinde çalışıldığını söyleyen Kohavi, büyük bir savaşa girilmesi durumunda ise askeri bölgelerin de hedef listesinde olacağını kaydetti.

"Son yıllarda İran'ın nükleer tesislerine ve diğer birçok hedefe saldırmak için hazırlıkları hızlandırıyoruz." diyen Kohavi, İsrail'in istihbarat ve hedef menzilini geliştirdiğini aktardı.

Kohavi ayrıca, Lübnan'da da Hizbullah'a ait binlerce hedeflerinin olduğuna işaret ederek, bu hedeflerin yeraltı cephanelerinden füzelerin saklandığı evlere kadar farklı şekilde olduğunu dile getirdi.

Görev süresi dolan Kohavi'nin yerine, 16 Ocak'ta Herzi Halevi Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturacak.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • 4567 1 yıl önce Şikayet Et
    korkununn ecele faydası yoktur ergeç zalimliğinin hesabını vereeksin
    Cevapla
  • erbat 1 yıl önce Şikayet Et
    israil 4 diyorsa 10 vardir
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    UMARIM biz uyumuyoruzdur artık herkes nükleer yapıyor güney kore japonya ve son olarak iran!!! Artık nükleer silahınız olmadan caydırıcı olamazsınız
    Cevapla
  • ○DOĞU●BATI 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya insanlığınız başıma bela olan iki zalim devlet iran ve İsrail, israil abde ve batının silah ve sermayesini kullanarak ,iranda İslami özelden Filistin meselesini kullanarak muslumanlara karşı vahşet işliyor.. Yemen suriye ırak Afganistan bunun kanıtı.ama perde onudede israil ile İran hep birbirini tehtidediyor.yillardir aynı hikaye..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ver gazı ver gazı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkler 800 milyar doların peşinde! Erdoğan'dan haber bekliyorlar
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı