İsveç'ten son dakika açıklaması: Kararı Türkiye verecek

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan flaş açıklama geldi. Kristersson, Türkiye ile NATO müzakerelerinin normal seyrinde devam ettiğini ve olumlu bir noktada olduklarını söyledi.

İsveç'ten son dakika açıklaması: Kararı Türkiye verecek
İsveç'ten son dakika açıklaması: Kararı Türkiye verecek
GİRİŞ 16.01.2023 19:37 GÜNCELLEME 16.01.2023 19:41
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Kristersson, Başkent Stockholm'de Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.

''KARARI TÜRKİYE VERECEK''

NATO müzakerelerinin Türkiye ile normal seyrinde devam ettiğini belirten Kristersson, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylama konusunda olumlu noktada olduğunu düşünüyorum. Sonunda kararı Türkiye verecek." ifadelerini kullandı.

28 NATO ülkesinin İsveç'in NATO üyeliğini onayladığını hatırlatan Kristersson, "Her ülkenin onay sürecine saygı duyuyoruz. İsveç ve Finlandiya, Türkiye ile Üçlü Muhtıra'nın taahhütlerini yerine getiriyor. Türkiye'nin İsveç'ten istediği iadeler konusunda ise daha önceden de belirttiğimiz gibi yargı karar veriyor. Türkiye'nin de bizim hakkımızda vereceği karara saygı duyuyorum." dedi.

AB Konseyi Başkanı Michel de AB ülkelerinin yenilenebilir enerji konusunda yatırım yapılması için cazip bir yer olarak kalması gerektiğini aktardı.

Michel, "9-10 Şubat'ta Brüksel'de yapılacak AB liderler zirvesinde, çıkarlarımızı ve şirketlerimizi savunmak için hızlı hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum. Avrupa'daki rekabet gücümüzü güçlendirmek için de bir fırsat olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 102
  • Doğrucu Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz kararımızı çoktan verdik bay eteks. No entry İsveç.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda 2023 seçimlerini bekliyorlar. Bu iktidar gidecek nasıl olsa hiçbir şey yapmadan nato'ya gireriz hesabı yapıyorlar. Yanlış hesap.
    Cevapla
  • Muhammed Kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ha Yunanistan Ha İsveç. Üye olduktan sonra İsveç PKK nın kandil'i olur.
    Cevapla
  • elma 1 yıl önce Şikayet Et
    her halde kararı türkiye verecek siz kimsiniz be
    Cevapla
  • Ayhan - 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle NATO ya girmelerine izin vermememiz lazim. Terörü bize tercih ediyorlar. Terörün destekcileri Isvece koruma garantisi vermis. "Sen bizim teröristlere dokunma biz seni koruruz"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor