Rusya’dan Ukrayna'ya askeri destek sağlayan AB ülkelerine yaptırım

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya askeri yardım yapan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin askeri yetkilileri ile silah şirketi yöneticilerinin yaptırım listesine alındığını duyurdu.

Rusya’dan Ukrayna'ya askeri destek sağlayan AB ülkelerine yaptırım
Rusya’dan Ukrayna'ya askeri destek sağlayan AB ülkelerine yaptırım
GİRİŞ 17.01.2023 23:32 GÜNCELLEME 17.01.2023 23:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya, Ukrayna'ya askeri destek sağlayan Avrupa Birliği (AB) ülkelerini hedef aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya silah tedarikinde bulunan AB ülkelerinin askeri yetkilileri ile silah şirketi yöneticilerine yaptırım uygulandığı duyurularak "Avrupa Birliği tek taraflı önleyici tedbirlerle Rusya üzerinde baskı kurmaya devam ediyor. 16 Aralık 2022'de, AB ülkeleri dokuzuncu yaptırım paketini kabul etti. AB'nin bu tür eylemlerini gayrimeşru buluyoruz ve BM Güvenlik Konseyi'nin uluslararası ayrıcalıklarını baltalıyor" denildi.

Ukrayna'nın Donbass sakinlerine dair saldırılarda bulunduğu ve Batılıların buna göz yumduğu ifade edilen açıklamada, yaptırım listesine Ukrayna'ya silah ve askeri teçhizat sağlayan, üreten Avrupa devlet ve ticari şirket yöneticileri ile Ukrayna'ya askeri yardım sağlama misyonu çerçevesinde Ukrayna askerlerinin eğitiminde yer alan AB ülkelerinin askeri kurumlarının yöneticilerinin alındığı belirtildi.

Yaptırım listesinde bazı Avrupa Parlamentosu üyelerinin de olduğu aktarılan açıklamada, Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı hamlelerine yanıt verilmeye devam edileceği vurgulandı. Bakanlık, yaptırım uygulanan isimlerin listesini yayınlamadı.

KAYNAK: İHA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Sn PUTİN kim kaldı DOST ülke olarak çevrende.. "Türk" ismi bize komşularımızın verdiği bir isim; bu anlamda Dünya da TEKiz ADINI komşularının koyduğu millet olarak. Rus ırkı ile de kadim bir dostluk için sağlam temeller atıyoruz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler