Irak Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması: Bu sürdükçe normal bir ilişkimiz olamaz

TSK'nın, Irak'taki terör örgütü PKK varlığına yönelik operasyonlarına tepki gösteren Reşid, "Temsilcileriyle yaptığımız son görüşmede de aynı şeyi söyledim, sınırlarımız ihlal edilirken normal bir ilişki sürdürmemiz söz konusu olamaz" dedi.

Irak Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması: Bu sürdükçe normal bir ilişkimiz olamaz
Irak Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye açıklaması: Bu sürdükçe normal bir ilişkimiz olamaz
GİRİŞ 19.01.2023 09:12 GÜNCELLEME 19.01.2023 09:19
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılmak üzere geldiği İsviçre'nin Davos kasabasında, Rudaw televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Ankara'ya, "sınır ihlalleri sürdükçe Bağdat ile normal bir ilişki beklenemeyeceğini" söylediğini aktaran Reşid, Türkiye'nin egemenlik ihlallerinin "bir rahatsızlık konusu haline geldiğini" dile getirdi.

"Türkiye'nin Irak'a yönelik kara ve hava harekatı konusundaki duruşu, hem Bağdat hem Erbil hükümetlerini küçük düşürdü" diyen Reşid, "Temsilcileriyle yaptığımız son görüşmede de aynı şeyi söyledim, sınırlarımız ihlal edilirken normal bir ilişki sürdürmemiz söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 135
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman çöplüğünde eşelenen domuz sürüleri ne sahip çıkacaksın deyyus
    Cevapla
  • Sakir 1 yıl önce Şikayet Et
    Erbil hukumeti diyor SIGIR kendi toprak butunlugunu koruyamayan aciz herif
    Cevapla
  • Alper 1 yıl önce Şikayet Et
    Hergele ABD beslemesi sınırın varsa sahip çık köpeklerin bize saldırmasını, ikincisi o sınır zaten sunni çızilmiş sahte bir sınır bunu bil. Bizde diyoruz ki sınırlar Aslına uygun hale gelmedikçe Siz özgür olamazsınız bizde rahat uyuyamayız bunu böyle bilesin.
    Cevapla
  • İzmitli 1 yıl önce Şikayet Et
    Dua etsin bütün Irak'ı zaptetmiyoruz. Zaten elimizde yeterince gerekçe var. Türkiye'de eski Türkiye değil azizim
    Cevapla
  • A 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika egemenliği altida yaşıyor tüm zenginlikleri amerikaya akıyor Halkı sefalet içinde teröristler ülkesinde cirit atıyor sesi çıkmıyor bize zarar veren teorileri operasyon yapınca egemenlik hakkından söz ediyor senin ülkende terörist barınacak bana zara verip kaçacak ben operasyon yapınca egemenlik diyeceksin yemezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması